Thierry Verger

Słynni tancerze, zespoły baletowe, choreografowie, pedagodzy, tancerze polskich scen, krytycy, etc.;
Jo_Ann

Post autor: Jo_Ann »

Ja mam wrażenie, że on ostatnio częściej jest w Polsce niż we Francji :shock: W EDSie w Warszawie ostatnio jest prawie co miesiąc...
Wybiorę się do niego na warsztaty, jak trochę technikę podszkolę, bo pewnie nawet poziom początkujący u niego musi coś umieć :).

A Paweł Kuryło uczy gdzieś na stałe w Polsce, czy tylko na warsztatach się pojawia?
sandi

Post autor: sandi »

No to prawda :) Ciągle jest w Polsce. Już z rok tak chyba mam, że ciągle go w Polsce widzę ;) No ale nie narzekam.
Kto ma okazję, niech do niego idzie. Zajęcia u niego różnią się całkowicie od wszystkich innych, na jakich w swoim życiu miałam okazję być. Bardzo specyficzny, ale uwielbiam go. Jo_Ann - jak masz okazję, to do niego idź. Na grupie niższej powinnaś sobie poradzić, nawet jeśli nie jesteś technicznie dobra. W końcu od tego są warsztaty - od nauki (:

Paweł Kuryło jest stosunkowo często w Polsce, ale zajęcia prowadzi raczej tylko w formie warsztatów. Niedawno był w Krakowie.
frisette

Post autor: frisette »

Paweł Kuryło udziela się w Shock Mode w Krakowie ;)
Kasia G

Post autor: Kasia G »

[color=blue:b757f0c4f7]przypominam ze to wątek o Thierrym Vergerze, koniec offtopu![/color:b757f0c4f7]
Jo_Ann

Post autor: Jo_Ann »

Będzie w połowie maja w EDS, pewnie się wybiorę. Jak kasy starczy ;).
Widziałam go parę razy w przelocie, gdzieś w korytarzu i mimo strasznego wyglądu wydał mi się sympatyczny :P.

Raz na warsztatach wchodziłam na salę, on stanął za mną w kolejce do faceta, który siedział na krzesełku i odhaczał obecności, ja podaję swoje nazwisko, przechodzę, i słyszę za sobą "Baba Jaga". Facet prawie zleciał z krzesła :D.
sandi

Post autor: sandi »

No prawda, wygląd może przerazić ;) Lubi stwarzać innym ich undergroundowy wizerunek (te kucyki na czubku głowy, ocieplacze na rękach, długie spodnie zupełnie podwinięte itd).

A Baba Jaga to jego ulubione słowa :D Poza tym lubi chyba polskie jedzenie, bo umie jeszcze mówić żurek i pierogi. Śmieszny jest (:
Nati

Post autor: Nati »

to prawda- Thierry wyglądem śmieszy lub przeraża, ale uczy i tańczy fantastycznie. Byłam na warsztatach w Kielcach u niego i było super. Tylko raz spóźnił się godzinę na zajęcia :D chyba tylko jemu mogło sie to zdarzyc
sara

Post autor: sara »

Witam :)!
Dręczy mnie jedno pytanie...
Thierry Verger jest homoseksualistą czy heteroseksualistą???
Columbina

Post autor: Columbina »

A czy to jest jakaś różnica? Wydaje mi się, że nie.
Jest człowiekiem. Mężczyzną. Tancerzem i choreografem... i to jakiej jest orientacji seksualnej nie robi najmniejszej różnicy.
Torin

Post autor: Torin »

Chyba że chcesz się z nim przespać - to wtedy dość istotna sprawa :)
Ale to chyba nie to forum ;)

Torin
ODPOWIEDZ