Co się stało ze "Złotą dwunastką baletów" w TV?

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Kasia G

Post autor: Kasia G »

ano własnie, marudziłam o tym na forum juz jakiś czas temu - jak chcieli umiescic w Złotej 12 jakis balet polski to czemu nie wyemitują Pana Twardowskiego ze Stanisławem Szymańskim jak diabłem - bardzo dawno juz go nie powtarzano, pewnie wielu forumowiczów nie miało okazji oglądać?
sfra

Post autor: sfra »

Oj... Nawet "Pan Twardowski" jest w zagadnieniach do matury z wot'u...

Ech te "Harnasie", trzeba jakiś lict wysłać do TVP, bo to juz tragedia... :-(
Tranquility

Post autor: Tranquility »

oj, nie wiem kiedy teraz doczekamy się kolejnego baletu w tv... :roll: :roll: :cry: :cry:

a co, [b:589b5ac92b]sfra[/b:589b5ac92b], piszesz maturę z wot'u ??
Ariodante

Post autor: Ariodante »

No to chociaz pomarzyc mozemy! Gdybysmy mogli napisac liste zyczen do Pana K., co byscie chcieli, zeby sie w niej znalazlo?
Ja bym chciala, zeby wszyscy mogli zobaczyc "Sylfide"! Po prostu cudo! Magia! No i ma ogromne znaczenie historyczne - pierwszy balet romantyczny!
mirrorball

Post autor: mirrorball »

jestem zawiedziona :(

przykre, że lekceważy się tak wielką grupę miłośników tańca w Polsce.. nie tylko klasycznego, ale i ludowego czy towarzyskiego. Gdzie relacje z festiwali, z turniejów tańca? :( (pamiętam jako dziecko te panie w sukniach do walca wiedeńskiego..)

pozdrawiam
m.
Nefretete

Post autor: Nefretete »

Ja bym chciala obejrzec "Carmen" - nigdy nie mialam okazji.
Joanna

Post autor: Joanna »

O tak, 'Carmen', najlepiej z Alicią Alonso... Jestem za :)

Ja bym chciała, żeby puścili 'Bajaderę', bo bardzo lubię ten balet, i chciałabym go mieć nagranego na kasecie ;)
uleczka

Post autor: uleczka »

Na polską TV nie mozna liczyć!!!! NIe miałam nawet ochoty ogladać tego "baletu"....przełączyłam na jakiś film....był ciekawszy niż baleto-film!!
ODPOWIEDZ