32 fouettes
-
aankaa_baletnica=)
Należałoby dodać, że ,,32 fouettes" można kręcić do 2 różnych motywów muzycznych - w TW-ON Odylia kręci do "Coda Allegro Molto Vivace" z 1. aktu - i to jest najczęściej wykorzystywany do tego motyw - natomiast np. w ,,Jeziorze..." z Fonteyn i Nuriejewem do 32 f. wykorzystano (jak to ja nazywam - legalne ;) ),,Allegro molto" z ,,Pas de six" - ten fragment znajduje się w partyturze w akcie 3. i zdaje się, że pierwsze 32 f. było kręcone do tego utworu. Osobiście preferuję ,,legalną" muzykę do 32 f. :) A co Wy o tym sądzicie? Jeśli trzeba mogę udostępnić odpowiednie mp3 :)
-
aankaa_baletnica=)
mnie lepiej podnosi się i trzyma z boku i z przodu lewą noge. Do tyłu wole podnosic prawą. Szpagat mam lepszy na lewą i skoki w szpagacie też na lewą. Szene* (nie wiem jak się pisze, przepraszam za zwoją pisownię francuskich słów) wolę na lewą. więc u mnie to różnie jest z róznymi rzeczami....... :)
[color=darkred:f386ab78bf]* chainés[/color:f386ab78bf]
[color=darkred:f386ab78bf]* chainés[/color:f386ab78bf]
[quote:21c23b80d5="aankaa_baletnica=)"] mnie lepiej podnosi się i trzyma z boku i z przodu lewą noge. Do tyłu wole podnosic prawą. Szpagat mam lepszy na lewą i skoki w szpagacie też na lewą. Szene (nie wiem jak się pisze, przepraszam za zwoją pisownię francuskich słów) wolę na lewą. więc u mnie to różnie jest z róznymi rzeczami....... [/quote:21c23b80d5]
Wcale nie jest u Ciebie różnie - jest najbardziej typowo. Masz lepszy lewy szpagat - dlatego lewa idzie Ci lepiej do przodu, a prawa do tył. Podnoszenie do boku też zwykle jest lepsze na lepsza nogę "szpagatową", tak samo obroty.
Wcale nie jest u Ciebie różnie - jest najbardziej typowo. Masz lepszy lewy szpagat - dlatego lewa idzie Ci lepiej do przodu, a prawa do tył. Podnoszenie do boku też zwykle jest lepsze na lepsza nogę "szpagatową", tak samo obroty.