Film... czyli to, co oglądacie...

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
odette

Post autor: odette »

sama krew i krzyki a i tak nic z tego nie wychodzi :/

a japonskie...mmmm poezja, ze strachu mozna umrzec
GwiazdkaNadia

Post autor: GwiazdkaNadia »

Tak, krew, krzyki a wszystko komputerowe. Po japońskiej "Klątwie" bałam sie zajrzeć pod łóżko.
Poza tym lubię jeszcze skandynawskie filmy, na przykład "Kolor mleka", chociaż dziwne są. Czasem ciężko coś zrozumieć. Ale akurat "Kolor..." lubię bardzo.
groteska

Post autor: groteska »

Ja rowniez lubie horrory produkcji japonskiej. Roznia sie od amerykanskich przede wszystkim tym, ze hmmm jakby "mniej tlumacza", widz sam musi sie wielu rzeczy domyslic. A niezbadane sa sciezki psychiki ludzkiej ( xD ), czasem sami mozemy siebie wystraszyc tym, co nam przyjdzie do glowy.

Nie tylko horrory Japonia ma ciekawe ;) Np "Lalki" czy "Pozwol mi uciec" , nie zawsze w 100% zrozumiale dla wszystkich dramaty.
Ja jednak lubie kino, nad ktorym mozna pomyslec, choc przyznam, ze czasem wole na spokojnie wylaczyc mozg i obejrzec byle co, niewymagajace myslenia :P
odette

ja tez wole te kino zmuszajace do myslenia, czyli glownie europejskie, szczegolnie francuskie ;) ale czasami milo jest "wylaczyc" sie i obajrzec cos, gdzie wszystko jest podane jak na talerzu
nathaliye

Post autor: nathaliye »

nawiazujac do filmow zmuszajacych do myslenia
"Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street" wchodzi do kin za dwa dni, musical z Johnnym Deppem :D
http://pl.youtube.com/watch?v=L_hgrfZVlJA
odette

wlasnie przed chwila o nim czytalam. kolejny film z duetem burton-deeep. jak wszystkie filmy burtona- kicz w artystycznym wydaniu
nathaliye

i hektolitry krwi
monika

Post autor: monika »

[quote:c3506accbf="nathaliye_r"]i hektolitry krwi[/quote:c3506accbf]
farby jak juz XD
nathaliye

wiadomo :D (chociaz po tym filmie bede szczegolniej uwazac na nadzienie ciasteczek) chcialam dodac troche grozy bo to musical horror :D
odette

a co myslicie o Bollywood 8) dla mnie bomba !!
ODPOWIEDZ