przeprost kolan

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Nell

Post autor: Nell »

[quote="Goosia"]rzeczewiście niepotrzebny, ale dodaje coś takiego ekstremalnego :twisted: nie wiem jak to sprecyzować - ale przeprosty ogólnie są fajne :P :twisted: szczególnie w kolanach :wink:

Nie powiedziałabym ja mam przeprosty i jak przychodzę do domu to strasznie bolą mnie nogi wiem ,że to z tego powodu bo czuje
nathaliye

Post autor: nathaliye »

bo generalnie przeprosty sa niezgodne ze zdrowa fizjologia kolan i bola
Nell

Post autor: Nell »

No przeprosty (jak ktos je wyrabia) niewiem czy to boli bo nigdy i ch nie wyrabiałam.
nathaliye

kolano to staw jedno osiowy, zgina sie w jedna strone, jesli ktos w niego na sile ingeruje to jasne ze boli, chyba ze sie je wypracowuje bardzo powoli ale ogolnie rzeczy ktore nie ida w parze z fizjologia zazwyczaj bola
Porcelaine

Post autor: Porcelaine »

Ja mam z natury przeprosty. I okropnie mi one przeszkadzają w ćwiczeniać. Nie mogę np. złączyć pięt w pozycji pierwszej, by nie mieć zgiętych kolan. A niektóre koleżanki tak się zachywcają tymi moimi przeprostami.
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Ogólnie stojąc w I pozycji i we wszystkich innych trzeba wyciągać mięśnie ud, ale gdy bolą kolana przy przeprostach należy stać w domkniętej pierwszej i kolana wyciągać do góry a nie wciągać do wewnątrz.
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Porcelaine przeprosty nie przeszkadzają :)
Musisz się tylko nauczyć ich odpowiednio używać, tak jak pisze Bajaderka.
Nogi z przeprostami wyglądają o wiele ładniej niż takie proste :)

Ciesz się z tego, ze je masz.
nathaliye

z przeprostami trzeba po prostu umiec, zazwyczaj jest tak ze jak ktos je me to go denerwuja a jak ich nie ma to ich pragnie, choc mysle ze duza wiekszosc jest za nie wdzieczna
Porcelaine

Post autor: Porcelaine »

Nathaliye_r ludzie zawsze chcą tego czego nie mają ;)
Bajaderka może rzeczywiście to moja wina, że nie moge wyprostować kolan, a nie przeprostów.

A przeszkadzają Wam przeprosty w łokciach/ rękach?
~ balerinka ~

Post autor: ~ balerinka ~ »

[quote:43bfb5a9d2="Cheryl"]Nogi z przeprostami wyglądają o wiele ładniej niż takie proste :)[/quote:43bfb5a9d2]
Zgadzam się!;) Chociaż moje koleżanki z klasy twierdzą, że to jest obrzydliwe, ale tak już jest jak ktoś nie tańczy...

[quote:43bfb5a9d2="Porcelaine"]Nathaliye_r ludzie zawsze chcą tego czego nie mają ;)
Bajaderka może rzeczywiście to moja wina, że nie moge wyprostować kolan, a nie przeprostów.[/quote:43bfb5a9d2]

Ja tak miałam jak byłam mała. Zawsze zastanawiałam się dlaczego mi pani zwraca uwagę jak mam proste nogi, później dowiedziałam się, że mam przeprosty i powinnam je jeszcze bardziej niż inni prostować;) Wtedy zaczęłam na to zwracać dużą uwagę.

[quote:43bfb5a9d2="Porcelaine"]A przeszkadzają Wam przeprosty w łokciach/ rękach?[/quote:43bfb5a9d2]

Nie... Chyba nie maję za bardzo w czym;)
ODPOWIEDZ