O wszystkim i niczym

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
adida

Post autor: adida »

[quote:13a6e7af16="Czajori"]

"Tanie dranie"... mam nadzieję, że mnie nie zlinczujecie, ale IMHO to też był występ wybitnie wykreowany przez rodziców czy innych prawnych opiekunów - coś na zasadzie "ojej, pokażmy ich jako takich starych-malutkich, jakie to urocze" :694:
[/quote:13a6e7af16]

Wiadomo, że ten występ był wykreowany przez kogoś dorosłego. Ale moim zdanie to to jest właśnie atut tych chłopców. Umieli sprostać takiej koncepcji, umieli zagrać to aktorsko i przy tym nieźle śpiewać, nie bać się sceny i publiczności. I to jest właśnie ich talent.

A do to grupy Balance to całkowicie zgadzam się z Princess Maron, więc nie będę drugi raz pisała tego samego ;)
Siunia

Post autor: Siunia »

Kurka wodna, ja własnie zauważyłam, że pojawiła się zagadka dotyczęca mojej szkoły baletowej! :shock:
Torin

Mikołaj :)

Post autor: Torin »

Taaaak i przyszedł Mikołaj...
I każdemu przyniósł to na co zasłużył.
Jednym rózgę innym chatkę z piernika a o innych zapomniał.

Czegóż by można życzyć naszym kochanym forumowiczom by ten stary biskup/przerośnięty krasnal im przyniósł ??
Tak myślę że nie warto życzyć nowych point, pięknych tutu czy też -10 kg na wadze, to można załatwić i bez Mikołaja.
Warto życzyć wzruszeń, emocji !!!
I to zarówno tych przeżywanych podczas oglądania spektakli baletowych jak i tych które przeżywacie występując w nich.
Ale głownie życzę wam - tym szczęśliwym istotą którym dane jest występować na scenie - abyście mogły te emocje przekazać - DAĆ - widzom. Aby wasze starania powodowały że w oglądających drgnie zapomniana struna otworzy się dawno nie używana klapka :)
Nie ma nic piękniejszego na świecie niż umiejętność budzenia emocji wzruszeń w drugim człowieku. IMHO oczywiście ;)
I tego wam życzę - nie w zastępstwie św. Mikołaja ale od siebie ;)

Torin
[size=9:1265b4891b]p.s.
w stosownym czasie posta wsadzę w watek o wszystkim i o niczym ale na ten czas niech żyje samodzielnym życie ;)[/size:1265b4891b]
Joanna

Post autor: Joanna »

to ja ze swojej strony dziękuję bardzo! a Tobie życzę, jak najwięcej owych wzruszeń przeżywania! :)
Father

Post autor: Father »

[quote:caa10927cf="Torin"]Nie ma nic piękniejszego na świecie niż umiejętność budzenia emocji wzruszeń w drugim człowieku.[/quote:caa10927cf]
Dziekuję! Jeno zapomniałeś dodać, że chodzi o emocje i wzruszenia pozytywne bo inaczej to jest manipulacja srodkami socjotechnicznymi.
Joanna

[b:7fc559809a]Father[/b:7fc559809a], niekoniecznie... odbierając sztukę można przeżywać całą gamę emocji, nie tylko tych pozytywnych, zresztą z tym wiążę się pojęcie katharsis - że poprzez niejako odebranie emocji i 'przeżycie' ich za artystę na scenie, następuje oczyszczenie naszych własnych emocji, stanów, itp... (nie musimy ich przeżywać 'za siebie', np. lęk, stratę czegoś/ kogoś, itp. tylko mamy coś rodzaju medium w postaci aktora/ tancerza śpiewaka itd.).
Father

Tak jest, właśnie Ty to właściwie rozwinełaś a ja tylko miałem na myśli to aby poprzez sterowanie emocjami ludzi nie budzić w nich negatywnych uczuć do innych . :)
Joanna

o, to się absolutnie zgadzam:)
Father

Torin ma Urodziny

A więc trzymaj się Chłopie bo z autopsji wiem jaki to trudny wiek.
Spójrz na Słońce, ono ma 4,3 mld lat a Ty tylko 4,3x10do-8mej :o
Kasia G

Post autor: Kasia G »

wiemy, wiemy i życzenia składamy juz od jakiegoś czasu poza forum coby Jubilata nie zawstydzać ;)
100 lat!
ODPOWIEDZ