Jak was postrzegają ludzie nietańczący :)) ??
Dla mnie to troche wyglada, tak jakbys sie czula lepsza od ludzi bez pasji... Sama mialam taki okres w zyciu, ze nie wiedzialam co ze soba robic, i wiem jakie to ciezkie dla czlowieka. Czyms chcialoby sie zajac ale wszystko Ci nie pasuje... Dlatego mowienie, ze czlowiek bez pasji jest totalną pustką, jest po prostu niegrzeczne.
Zgadzam się z moimi poprzedniczkami - to że ktoś teraz nie ma pasji, nie znaczy, że nie odkryje jej za jakiś czas, a może dopiero na starość. A może po prostu nie ma warunków, by tę pasję pięlegnować. Bywaja bardzo drogie hobby, lub wymagjące specyficznych okoliczności... Dla kogoś pasją może być np. jego praca, która dla innych wydaje się nudna.
-
karolinkaaa
[quote:49253c3093=".:tutu:."]Dla mnie to troche wyglada, tak jakbys sie czula lepsza od ludzi bez pasji... Sama mialam taki okres w zyciu, ze nie wiedzialam co ze soba robic, i wiem jakie to ciezkie dla czlowieka. Czyms chcialoby sie zajac ale wszystko Ci nie pasuje... Dlatego mowienie, ze czlowiek bez pasji jest totalną pustką, jest po prostu niegrzeczne.[/quote:49253c3093]
Taa...Również miałam taki czas.To straszne.Myślę,że każdy ma pasję.Jego pasją może być chodźby dobieranie sobie ubrań.Nawet wtedy mają bardzo często taką wrażliwą i artystyczną duszę.
Taa...Również miałam taki czas.To straszne.Myślę,że każdy ma pasję.Jego pasją może być chodźby dobieranie sobie ubrań.Nawet wtedy mają bardzo często taką wrażliwą i artystyczną duszę.
[quote:4b0cbbc1d4=".:tutu:."]Dla mnie to troche wyglada, tak jakbys sie czula lepsza od ludzi bez pasji... Sama mialam taki okres w zyciu, ze nie wiedzialam co ze soba robic, i wiem jakie to ciezkie dla czlowieka. Czyms chcialoby sie zajac ale wszystko Ci nie pasuje... Dlatego mowienie, ze czlowiek bez pasji jest totalną pustką, jest po prostu niegrzeczne.[/quote:4b0cbbc1d4]
Mysle ze taki okres jest normalny dla wszystkich, zastanawiasz sie nad tym co robic w zyciu, jakie masz pasje, w czym jestes dobra zeby dalej to poprowadzic.
Tez tak mialam i wiekszosc ludzi cos takiego przechodzila.
Ostatnio bardzo sie zdziwnilam - dziewczyny z mojego roku dowiedzialy sie ze tancze i od tego czasu pytaja jak tam zajecia, jak postepy. Ostatnio przed zajeciami z wf rozciagaly sie razem ze mna i porownywaly podbicie. Zdziwilam sie ze az tak sie tym zainteresowaly..
Mysle ze taki okres jest normalny dla wszystkich, zastanawiasz sie nad tym co robic w zyciu, jakie masz pasje, w czym jestes dobra zeby dalej to poprowadzic.
Tez tak mialam i wiekszosc ludzi cos takiego przechodzila.
Ostatnio bardzo sie zdziwnilam - dziewczyny z mojego roku dowiedzialy sie ze tancze i od tego czasu pytaja jak tam zajecia, jak postepy. Ostatnio przed zajeciami z wf rozciagaly sie razem ze mna i porownywaly podbicie. Zdziwilam sie ze az tak sie tym zainteresowaly..
-
karolinkaaa
ludzie mają mieszane zdania kiedy dowiadują się że tańczę
teraz, gdy jestem w prywatnej szkole baletowej i w zwykłym liceum bardziej to odczuwam niż kiedy byłam w państwowej . gdy np. jak teraz na informatyce wchodze na strony baletowe to na poczatku sie z tego smiali a teraz widac sie juz przyzwyczaili ze mam swój świat :D
znajomi mojej matki głównie mówią że wybrałam sobie dobrą szkołe i zazdroszcza mi i mojej mamie ale młodzierz w moim wieku ok. 16 lat raczej reaguje na to smiechem (choc na krótko , bo gdy zapraszam ich na wystepy to stwierdzaja ze to nie jest taki kicz jakiego sie spodziewali.) wiele osób nie związanych ze swiatem tanca wogule nie wie czego dokladnie spodziewac po slowie balet. Mam nadzieje ze to sie w koncu zmieni i powiekszy sie w polsce grono zwolennikow (ze nie tylko starsze pokolenie bedzie odwiedzalo teatry) :D
[color=darkblue:68ac3cd007]Proszę stosować funkcję EDIT. N.[/color:68ac3cd007]
[color=darkblue:68ac3cd007]Proszę stosować funkcję EDIT. N.[/color:68ac3cd007]
-
~ balerinka ~