Czy nie jest za późno by zacząć tańczyć?

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
ANKA19896

Post autor: ANKA19896 »

a dlaczego ebaleciara zaczęłaś od jazzu i tańca współczesnego a nie od baletu? przecież te techniki opierają się poniekąd na balecie
ANKA19896

a myslicie że ze względu na wiek już w żadnej technice nie uda mi się nic osiągnąć jesli chodzi o tańczenie zawodowe?
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

Ale tego nie moze Ci nikt zagwarantować:-)
nathaliye

Post autor: nathaliye »

nie szukaj techniki pod możliwość "gwarancji" praktyki zawodowej po tym bo to bez sensu, tańcz tą technikę którą czujesz i może coś kiedyś z tego wyjdzie. Czuje, że w Tobie jest strasznie silna presja na tańczenie zawodowe w czymkolwiek się ta, jesli by ktoś Ci zagwarantował, że jest to hip hop to byś to tańczyła mimo że tego nie czujesz, a to przecież nie o to chodzi.
Nawet jeśli byś się chciała skupić na współczesnym czy jazzie to i tak musisz zacząć od baletu by nabrać odpowiednich ustawień czy nawyków ciała, i koniecznie BEZ PRESJI na wyjście na scenę bo to Cie do niczego nie zaprowadzi i to myślę, że większość tu może Ci to zagwarantować.
ebaleciara

Post autor: ebaleciara »

[quote:1f22ccf91f="ANKA19896"]a dlaczego ebaleciara zaczęłaś od jazzu i tańca współczesnego a nie od baletu? przecież te techniki opierają się poniekąd na balecie[/quote:1f22ccf91f]

Ech... Miliony razy pisałam o tym i chyba nie chcę już zanudzać tych, którzy już czytali te moje wypociny miliony razy.
Krótko mówiąc, już wcześniej zajmowałam się klasyka, ale dodatkowo, aby podszlifować sie w innych technikach, a teraz klasyczka jest u mnie na pierwszym miejscu.
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

[quote:ef4bdfb212="ebaleciara"]ostatnio oszalałam na punkcie PTT po "Minus 2" Ohada Naharina, ale nie orientuję się, jaki jest poziom w innych, może mniej znanych tetrach tańca w Polsce[/quote:ef4bdfb212]

ja też :) ; chociaz u mnie troszke dluzej, a teraz nabrzmiało- w kazdym razie znam to uczucie. PTT ma świetnych tancerzy, poziom jest tam akurat b wysoki. Fajnie masz, ze w Poznaniu mozesz czesto ich ogladac, ja dopiero teraz 29 kwietnia ich zonbacze :sad:. No i corka pani prof choreografem jest moze średnim oj srednim ale tancerką całkiem fajną..., jadną z ozdób PTT. No i niektorzy z facetow z PTT sa po prostu boscy....
ebaleciara

Post autor: ebaleciara »

[quote:3a3e21663f="Sagittaire"]No i niektorzy z facetow z PTT sa po prostu boscy....[/quote:3a3e21663f]
A jak tak przejdą się korytarzem naszej szkoły, żeby wejść do siebie na aulę... Serduszko puka w rytmie cza-cza :D.
ANKA19896

szczerze mówiąc Wasze wypowiedzi załamały mi, myślałam że jest może jakaś mała znikoma nadzieja:( teraz czuje się jeszcze bardziej stara. Ale dziękuje za szczerość
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

Aniu (bo sądzę, że tak masz na imię) - jest jeszcze ogromna nadzieja na to, że taniec da Ci niezmierną radość, dla siebie. A praca chemika też. Więc patrz na to realnie i ciesz sie tym, ze odkrylas byc moze nową wspaniałą pasje, ktora bardzo pokoloruje Twoje życie. Wchodzisz do cudownego świata tańca, masz zawód (znaczy niedlugo zyskasz-chemika) - , jestes (jak nie na tancerke poczatkujacą) bardzo młoda. Ciesz sie tym wszystkim co masz i tancz i nie mysl teraz o przyszlosci, bo ona czasem moze nas wszystkich b zaskoczyc.

Ebaleciarko: to tancerze PTT tam przechadzaja sie po sB w Poznaniu??? a prof. E.Wycichowska tez?? O matko- to moze Ohad tez w swoim czasie byl tam do zobaczenia??????
ANKA19896

Dziękuje Sagittaire za słowa otuchy
ODPOWIEDZ