Podziel się tym ze wszystkimi...

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Maron

Post autor: Maron »

no mi właśnie też przypadła depresja w wieku 16 lat - i to w wakacje [przerwa wakacyjna miedzy gimnazjum a liceum], praktycznie całe, bo dwa miesiące to trwało.
przytyłam wtedy 10 kilo... :roll:
Father

Post autor: Father »

O rany! Dziewczyny rozumiem już Was. Też kiedyś cos takiego przeżywalem jak mnie wylali z seminarium. Teraz kiedy teoretycznie mam dużo większe problemy to jakoś w depresję nie wpadam. No tak tylko ja nie mam tej wrazliwosci co Wy. :smile:
Torin

Post autor: Torin »

Siedźcie cicho z tymi depresjami bo jeszcze kurde słowo za dużo powiem i będę żałował :) ;)
[quote:7efbf5d8fb="Father"]jak mnie wylali z seminarium.[/quote:7efbf5d8fb]
nooo proszę a to się można nieoczekiwanych rzeczy dowiedzieć :)

Torin
Czajori

Post autor: Czajori »

Torinku, szuranie liśćmi jest super :) Zbieranie kasztanów też dodaje energii :)

W ogóle mam wrażenie, że powrót do zachowań z dzieciństwa cudownie poprawia humor i samopoczucie, może z powodu tej cudownej beztroski i poczucia bezpieczeństwa.

Olimpio, kochanie, spróbuj wybrać się do dobrego spa na masaż ciepłymi kamieniami - rewelacja absolutna, polecam każdemu w okresach większego niż zwykle stresu tudzież doła.
jaromir

Post autor: jaromir »

[quote:0c33027a42="Olimpia"] Ale na szczęście w moim poprzednim poście miałam na myśli typową jesienno-zimową "depresję" spowodowaną aurą.[/quote:0c33027a42]

I całe szczeście, ze tylko takie jesienne obniżenie nastroju, bo jezeli dotykał Ciebie w przeszłości stan kliniczny, to uważaj, wiesz, co zrobić i gdzie się udać - bo nasze najżyczliwsze i najserdeczniejsze rady bez właściwej pomocy na nic.
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

[quote:9a81724106="Torin"]Siedźcie cicho z tymi depresjami bo jeszcze kurde słowo za dużo powiem i będę żałował :) ;)
[/quote:9a81724106]
:lol:
Tak więc ja też siedze cicho i nie opowiadam, ale radzę się zaopatrzyć w czekolade-jeśli chodzi o jesienne depresje (i najlepiej gorącą)-nagły przypływ endorfin nikomu nie zaszkodzi i w wyobraźnie- czasem te spadające liście są taaakie piękne, tylko trzeba troche pogłówkować :)
No, cóż, są przypływ endorfin tez inne sposoby ale to chyba niektórzy już będą wiedzieć o co chodzi :lol:

A oprócz tego myślę że taniec to bardzo dobry sposób, no, ale jak na razie to ja sobie moge nogami pomachać 8)
adida

Post autor: adida »

Też mam jesienną i w dodatku przedmaturalną "depresję". I niestety też sobie mogę nogami pomachać, bo mi znowu kręgosłup siada i mam przerwę w tańcu :(

No ale jesień i zima też się kiedyś kończy :)

A póki co pomagam sobie nic nie robieniem, jedzeniem czekolady i gorącymi kąpielami w wannie ;p
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

[quote:a3da3c5ca2="adida"]
A póki co pomagam sobie nic nie robieniem, jedzeniem czekolady i gorącymi kąpielami w wannie ;p[/quote:a3da3c5ca2]
O tak, dokładnie mam tak samo, tylko te gorące kąpiele nie są aż tak gorące :P
Father

Post autor: Father »

Nie wiem czy zuważyliscie? Awansowałem na soliste baletu. Krótko mowiąc- to jeden z moich nawiekszych sukcesów w życiu! :D
Jutro sie upiję :roll:
Torin

Post autor: Torin »

[quote:ad6847eb5e="Father"]Jutro sie upiję :roll:[/quote:ad6847eb5e]
Father nawet się nie waż mnię nie zaprosić na tą popijawę !!!
W końcu do Szczecina ma rzut beretem - no może kapkę dalej ;)

Torin :D
ODPOWIEDZ