BALETKI

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Kasiek

Post autor: Kasiek »

mam tylko i wyłącznie łososiowe:))
Jaskółka

Post autor: Jaskółka »

Ech, a ja mam białe.
Polecam baletki z akcesy, ponieważ:
- są bardzo wygodne
- podkreślają podbicie
I to na razie tyle, bo mam je od niedawna, ale już w nich sporo wytańczyłam, więc na razie dostrzegłam te plusy. :D
akcesdance

Post autor: akcesdance »

Dawno nie gościłem na tym forum, ale myślę, że dla wspólnego dobra jako właściciel firmy Akces Dance powinienem częściej włączać się do dyskusji. Przede wszystkim dziękuję za wszystkie wypowiedzi ( dobre i złe). Pisałem już posta w dziale o naszej firmie z informacją o nowym modelu baletek B-Balance - w całości szytym. Szczegóły na http://www.akcesdance.pl/balet/index_baletki.php
Jestem głównym projektantem w firmie i nadzoruję wszystkie prace z tym związane. Moja żona ( współwłaścicielka firmy) i ja jesteśmy czynną parą taneczną w tańcu towarzyskim więc wszystkie nowości testujemy na sobie. Z przyczyn obiektywnych nie możemy testować każdego rodzaju obuwia jaki oferujemy i tu zwracamy się z prośbą do Was. Proszę o wszelkie uwagi, sugestie. Można pisać też bezpośrednio na mojego maila projektowanie@butytaneczne.pl
W najbliższym czasie będziemy uruchamiać program sponsoringu. Będę o tym informował w odpowiednim czasie.

Adam Proficz
Sheeda

Post autor: Sheeda »

Dołączę się do tematu :)
Polecam baletki z tej strony http://www.do-tanca.pl/czarne_baletki_dla_dzieci.html . Podobno są na allegro i szybciej przysyłają i chyba tańsze ale nie sprawdzałam.

Baletek używam codziennie, na zajęciach, w domu, w ogródku [!]. Są dla mnie jak drugie obuwie.

Zalety baletek:
- dopiero po roku zjechałam doszczętnie baletki
- elastyczny ściągacz nie rwie się
- dwudzielna podeszwa
- podkreślają kształt stopy i podbicie
- na palcach ochronna skórka przed doszczętnym ścieraniem, nie przeszkadza w tańcu, prawie niewidoczna
- lekkie
- wiele razy prałam w pralce i ani razu się nie skurczyły
- błoto im nie przeszkadza, kałuże też nie (sprawdzone)
- elastyczne gumki przyszyte na krzyż

Wady:
- chwilowo żadnych nie zauważyłam

Baletka ma sporo warstw w sobie, mogę pokazać zdjęcie przedstawiające :D
laliberte

Post autor: laliberte »

Zgadzam się. Tylko Grishko ! :)
/ la liberte
Olakka

Baletki z Veronii

Post autor: Olakka »

Ostatnio zapisałam sie do grupy tanecznej no i przyszedł czas zakupienia bucików:) nie stać mnie na te z "Akcesa", wiec postanowilam znaleźć jakąś alternatywe - przeszukałam internet i znalazłam http://skleptanecznyrzeszow.pl/ - są o wiele tańsze, w wyglądzie nie widze zasadniczej różnicy, nawet przez neta można kupować. Mają stoisko w Graffice, więc poszłam przyjrzec sie z bliska...mają tez podeszwy biszkoptowe w baletkach...moim zdaniem rewelka, miękkie wygodne, ładnie leżą na nodze itp...ale chciałabym sie jeszcze upewnić zanim dokonam zakupu, stad moje pytanie-posiada ktoś takowe? jak sie spisują?:)
akcesdance

Re: Baletki z Veronii

Post autor: akcesdance »

[quote:9254e584bd="Olakka"]Ostatnio zapisałam sie do grupy tanecznej no i przyszedł czas zakupienia bucików:) nie stać mnie na te z "Akcesa", wiec postanowilam znaleźć jakąś alternatywe - przeszukałam internet i znalazłam http://skleptanecznyrzeszow.pl/ - są o wiele tańsze, w wyglądzie nie widze zasadniczej różnicy, nawet przez neta można kupować. Mają stoisko w Graffice, więc poszłam przyjrzec sie z bliska...mają tez podeszwy biszkoptowe w baletkach...moim zdaniem rewelka, miękkie wygodne, ładnie leżą na nodze itp...ale chciałabym sie jeszcze upewnić zanim dokonam zakupu, stad moje pytanie-posiada ktoś takowe? jak sie spisują?:)[/quote:9254e584bd]

Droga Olu - baletki o których piszesz są to tzw. baletki gimnastyczne. Do zajęć typu rytmika, aerobik oczywiście sią nadają ale przy nieco bardziej zaawansowanym tańcu zwłaszcza z elementami klasyki już nie.
Odetta.

Post autor: Odetta. »

[quote:69ed5d5bb1="Sheeda"]Dołączę się do tematu :)
Polecam baletki z tej strony http://www.do-tanca.pl/czarne_baletki_dla_dzieci.html . Podobno są na allegro i szybciej przysyłają i chyba tańsze ale nie sprawdzałam.

Baletek używam codziennie, na zajęciach, w domu, w ogródku [!]. Są dla mnie jak drugie obuwie.

Zalety baletek:
- dopiero po roku zjechałam doszczętnie baletki
- elastyczny ściągacz nie rwie się
- dwudzielna podeszwa
- podkreślają kształt stopy i podbicie
- na palcach ochronna skórka przed doszczętnym ścieraniem, nie przeszkadza w tańcu, prawie niewidoczna
- lekkie
- wiele razy prałam w pralce i ani razu się nie skurczyły
- błoto im nie przeszkadza, kałuże też nie (sprawdzone)
- elastyczne gumki przyszyte na krzyż

Wady:
- chwilowo żadnych nie zauważyłam

Baletka ma sporo warstw w sobie, mogę pokazać zdjęcie przedstawiające :D[/quote:69ed5d5bb1]

Tak, też mam te baletki (białe) i są naprawdę świetne i bardzo wygodne, w dodatku tanie :)
Sheeda

Post autor: Sheeda »

Ja mam białe i czarne. Kiedyś do układu Piotrusia Pana były potrzebne i pani instruktorka kupiła każdemu :D
calawtrawie

Post autor: calawtrawie »

Ja je miałam.... ale wystarczą na miesiąc, bo się szybko przecierają (klasyka)
Mam te z Grishko model 6. Mam je jakoś od grudnia tego roku i co prawda też się juz przetarły, ale mają 2 warstwy materiały i są mega wygodne :) Polecam, bo uważam że warto zainwestować raz w coś lepszego :)
ODPOWIEDZ