Wzrost Baletowy....

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Maron

Post autor: Maron »

no ja na temat koncentracji wypowiadam się z własnego doświadczenia niestety :roll:

a jeśli chodzi o Ditę von Teese... tu przede wszystkim chodzi o proporcje... popatrzmy chociażby na Obraztsovą, a tak z nietanecznej okolicy - Eva Longoria, małe ale dzięki proporcjonalności nie widać tego niskiego wzrostu :wink: każdej niewysokiej tak życzę :D
veronik@

Post autor: veronik@ »

Dziewczyny, a ile wzrostu macie w pointach, ile cm Was podwyższają? Zdaję sobie oczywiście sprawę, że to zależy od wielkości stopy :wink:
Bo ja mam 14 lat, 170cm, dużą stopę, i kiedy nakładam pointy mam w okolicach 190 :shock: Teraz będziemy (tzn. moja szkoła) układać układ na pointach, a ja nawet się wstydzę stawać , bo jestem najmłodsza, a zarazem najwyższa (mocno najwyższa), wręcz nienaturalna i to mnie martwi.
miss ladybird

Post autor: miss ladybird »

Kochana, chciałabym mieć tylko 170 cm. Pomyśl co to jest mieć 180 cm wzrostu. Gdybym stanęła na pointach, to ciekawe ile wtedy bym miała...
Bambyno

Post autor: Bambyno »

Uważam, że najlepiej prezentują się baletnice mające 165cm-173cm wzrostu :)
[b:6065129025]
veronik@[/b:6065129025] jestem od Ciebie o 1cm wyższa i również w pointach mam 190 :P ale mi to nie sprawia problemu, ponieważ w klasie połowa z nas ma taki wzrost w pointach :) a Ty powinnaś traktować swój wzrost jako atut i cieszyć się :)
miss ladybird

Zgodzę się z Bambyno, że baletnice o wzroście 165cm-173cm dobrze się prezentują. :D
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

dobrze, dobrze. Tym bardziej, ze nawet na klasycznych scanach sa coraz czesciej spektakle bez point. Jak zobaczylam dziewczyny tanczące Jezioro bez point , to byly takie niskie...
miss ladybird

No cóż, trafiają się niskie i wysokie. Jak się ma talent, to nie wolno sobie wmawiać, że się nie da ze względu na wzrost ( czy inne czynniki).
.dulce.

Post autor: .dulce. »

mam 17 lat i 155 cm . myslicie ze mialabym szanse w balecie ?
Buba

Post autor: Buba »

Ode mnie ze szkoły jedna dziewczyna musiała odejść ze względy na zbyt wysoki wzrost. Także wzrost nie jest aż tak ważny jeśli mieści się w penym zakresie. Ta dziewczyna ma około 180 cm i teraz realizuje sie jako modelka, ale musiała zrezygnować z OSB
miss ladybird

Współczuje tej dziewczynie, sama mam 180 i wiem, że nie zawsze fajnie jest być wysoki.
ODPOWIEDZ