Gimnastyka artystyczna/sportowa

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Adolescente

Post autor: Adolescente »

No... Np. nsza "kochana p.dyrektor" nie patrzy na technike tylko na rozciagniecie i znajomosci... :? :? :?
Zuzka

Post autor: Zuzka »

To jest najgorsze :|
Adolescente

Post autor: Adolescente »

I za to jej (prawie) nikt nienawidzi !! Zabić ja to a mało !!
Julcia

Post autor: Julcia »

To może ja lepiej się nie wypowiem na ten temat, bo mówić bym mogła bez końca, a dużo brzydkich słów mogłoby tu paść ... :evil: :?
Goosia

Post autor: Goosia »

aha :) to dla mnie pocieszenie, przynajmniej nie jestem sama :P a swoją drogą to i tak ludzie (nawet ci totalni laicy) wyczuwają kto ma dusze do tańca i po latach wiekszy sukces osiagają tancerze i tancerki z odpowiednią techniką i ekspresją :) na szczęście.... a co do rozciągania to taki paradoks - na treningach GA duży nacisk kładzie sie na to żeby dziewczyny poznały podstawy baletu i umiały go wykorzystać w układach, a z kolei na zajeciach klasycznego dużo czasu poświęca się na rozciąganie...
Paula

Post autor: Paula »

No niestety tak to juz jest. Są osoby dla których liczy sie wyraz, technika (i chwała im za to) a są takie dla których najważniejsze jest czy ktoś podnosi wysoko nogę. Dlatego tylko pozazdrościć tancerką które mają i jedno i drugie...Bo niestety ale balet jest wymagającą dziedzną sztuki. I jeśli ktoś chce dużo osiągnąć musi miec wszystko. czasami dobrze jest zostać w małych środowisku, np. Ogniskowym....
A w gimnastyce t jakby nie patrzeć NAJWAŻNIEJSZE jest rozciągnięcie i skok. I żadko kiedy patrzy się na to czy ktoś ma super extra wyraz. Bo gimnastyczki z pięknym wyrazem zdarzają sie rzadko.
Goosia

Post autor: Goosia »

Lepiej bym tego nie ujeła :) Wyraz ma Tchachina ona kiedyś była dla mnie autorytetem:) a ja dostapiłam nowego zaszczytu - podniosłam noge do ucha........ ale........ na leżąco - przy okazji wrzuce fotke bo fajnie to wyszło, a temat zdjęc makovej znowu odświerzony :P
Zuzka

Post autor: Zuzka »

No to w takim razie czekam z na fotke :)
Nena

Post autor: Nena »

[quote:a874af46f3="Zuzka"]No to w takim razie czekam z na fotke :)[/quote:a874af46f3]
Ja też :)
Tranquility

Post autor: Tranquility »

[quote:ade7529c1b="Paula :)"]No niestety tak to juz jest. Są osoby dla których liczy sie wyraz, technika (i chwała im za to) a są takie dla których najważniejsze jest czy ktoś podnosi wysoko nogę. [/quote:ade7529c1b]

[i:ade7529c1b][b:ade7529c1b]Wielcy tancerze nie są wielcy z powodu ich techniki, ale z powodu ich pasji... M. Graham[/b:ade7529c1b][/i:ade7529c1b]
ODPOWIEDZ