KONKURS - ''Z baletem przez świat''

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Joanna

Post autor: Joanna »

[b:1a2aaca5a1]Cheryl[/b:1a2aaca5a1], to nie bylo konkretnie do Twojego zdjecia, tylko ogolnie, do wszystkich... taka tendencje widze niestety, ze chyba zabraklo jakiejs wiekszej inwencji tworczej? nie mam na mysli nikogo konkretnie, ale wiekszosc zdjec wyglada podobnie - poza na jakims tle, w zaleznosci od tego, co sie zwiedzalo. brakuje troche wlasnej inwencji w realizowanie tematu, chociazby tytuly... ale moze sie czepiam i wymagam za duzo? oczywiscie, pozy nie sa zle, bo w koncu to balet, ale pamietajac poprzednie edycje konkursu wydaje mi sie, ze mozna troche wiecej...

a szpagat masz idealny, jak na wakacje zwlaszcza:)
Nataszaa

Post autor: Nataszaa »

Czuję się po części winna, bo to swoim zdjęciem zaniżam jakość, ale...
Postaram się poprawić. :) Mam nadzieję, że kiedyś będę mogła tak jak wy robić sobie nieziemskie szpagaty i jeszcze mówić, że nie są idealne. ;]
Father

Post autor: Father »

[quote:c0fcbf0152="Joanna"]a jesli nie mialam w tym roku wakacji?;)[/quote:c0fcbf0152]
Ale wakacje są niezależnie od tego czy mamy je czy nie.
Dlatego do konkursu powinnaś stanąć i skłamać, że to wakacyjne. ;)
melaniak

Post autor: melaniak »

ja dałam jakie miałam, jeśli uważacie to za nie wiem brak inwencji twóreczj czy coś to po pierwsze same spróbujcie cokolwiek w wodzi zrobić a po drugie poza tym wypadem pod koneic lipca, nie mialam wakacji wcale tak wiec:)
Father

Melaniak! Nie gorączkuj się! Pisałem już, że Twoja propozycja jest najlepsza.
No, ale moje zdanie nie jest tu wyrocznią :roll:
Torin

Post autor: Torin »

[quote:0633bd8cfd="Joanna"]a jesli nie mialam w tym roku wakacji?;)[/quote:0633bd8cfd]
To jest proszę Pani unik !!!
Niegodny unik !! ;) :D

Torin
Joanna

Post autor: Joanna »

To jest konkurs fotograficzny, więc chyba logiczne, że oceniamy fotografię jako taką, a to ma znacznie więcej aspektów niż tylko poza postaci na zdjęciu, a reszta nieważna - bo takie trochę odnoszę wrażenie ogólnie. Proszę pamiętać, że nie mówię tu o którejś konkretnej fotografii, bo z każdej można wyciągnąć coś fajnego, tylko o ogólnym wrażeniu, jakie się pojawia, jak się te zdjęcia ustawi wszystkie obok siebie...

Ja również nie jestem żadną wyrocznia, nie ja decyduję przecież o wyniku konkursu - głosowanie jest demokratyczne:) , a wyrażam jedynie swoją opinię/ sugestię.

Torin - a czemu niegodny?;) Jakby nie patrzeć, na pewno nie odpoczęłam przez te wakacje;)
Minarei

Post autor: Minarei »

No tak, poza ważna rzecz, ale jeszcze liczy się kompozycja, światło, kolory, "to coś", ostrość i jeszcze jakieś tam bariery... Przecież nikt nie pisał wprost, że podoba mu się X zdjęcie, bo ta Y poza jest najbardziej profesjonalnie wykonana, najtrudniejsza i w ogóle mistrzostwo świata. ;)
Father

Ciekawy układ dłoni. Coś sygnalizujesz? . :smile:
Czajori

Post autor: Czajori »

Wiecie co... moim zdaniem dyskusja na temat poziomu konkursu, celowości umieszczania podobnych zdjęć, wymyślności póz itd. jest nieproporcjonalnie emocjonalna w stosunku do zamierzenia konkursu, czyli...uwaga...dobrej zabawy. :)

PS. Na forum jednej z drużyn piłkarskich jest podobny konkurs fotograficzny ("Wakacje z X" - tutaj nazwa drużyny) i osiemdziesiąt procent zdjęc przedstawia kibica owej drużyny trzymającego nad głową klubowy szalik, a w tle piramidy :P U nas nie jest więc wcale tak źle...
ODPOWIEDZ