oceńcie dwa nagrania

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Tyle że niewygląda żeby balet był jej niespełnionym marzeniem i żeby z kaprysu kupowała paczke i pointy. Jednak musiała ćwiczyć na to, co ma.

Poza tym, w takim razie, Milton drogi, powinnam się schować i już nigdy nie założyć na siebie point, prawda? Powiedz, nie myślisz tak?
W końcu nie jestem ani idealna ani nie mam idealnej techniki.
Kaś

Post autor: Kaś »

[quote:ce764cda1a="Bajaderka"]Tyle że niewygląda żeby balet był jej niespełnionym marzeniem i żeby z kaprysu kupowała paczke i pointy. Jednak musiała ćwiczyć na to, co ma.[/quote:ce764cda1a]

Ale ja się z Tobą zgadzam! Nie napisałam przecież, że tak jest i koniec. Napisałam trzy rożne wersje i akurat na ta ostatnią odpowiedziała Gonia i do tego ją przeinaczyła...
nathaliye

Post autor: nathaliye »

cos czuje ze zaraz jakis moderator wytnie ta dyskuje ale za nim to nastanie to napisze cos
-jesli nie tanczy w szkole (a nikt tego tutaj nie jest w stanie tego stwierdzic) to albo sie uczy i ma jeszcze mnostwo czasu zeby polepszyc technike albo tanczy amatorsko i nie zostanie tancerka zawodowa co mozna nazwac "zabawa w balet" ja przynajmniej w tym, okresleniu nie widze niczego negatywnego
-nikt nie jest idealny, kazdy ma jakies niedociagniecia, ona ma, ja mam, pewnie Bajaderka i Milton ale nauka tanca polega na tym zedy dazyc do perfekcji i to jest najwazniejsze, to ze ludzie latami daza do opartego celu i po latach osiagaja poziom bliski idealowi ale nigdy idealny
-i po ostatatnie, to jest forum, dzial dyskusje i kazdy ma prawo sie wypowiedziec i miec wlasne zdanie, i kazdy moze miec inne, wiec ja rozumiem ze ludzie sie burza ale szanujmy swoje zdanie i krytykujmy ludzi (poniewaz Agga wlasnie pytala o krytyke czyli ocene techniczna) delikatniej, tak jak sami chcielibysmy byc krytykowani
no to sie zrealizowalam...
Kaś

Post autor: Kaś »

\[quote:93457bf7d5="nathaliye_r"]-jesli nie tanczy w szkole (a nikt tego tutaj nie jest w stanie tego stwierdzic) to albo sie uczy i ma jeszcze mnostwo czasu zeby polepszyc technike albo tanczy amatorsko i nie zostanie tancerka zawodowa co mozna nazwac "zabawa w balet" ja przynajmniej w tym, okresleniu nie widze niczego negatywnego[/quote:93457bf7d5]

DZIĘKUJĘ!!! Właśnie o to mi chodziło.
Maron

Post autor: Maron »

LOLOLOLOL
chciałabym zauważyć że o ile się nie mylę to [b:d8603aaee0]Julie Kent[/b:d8603aaee0], bardzo znana i wspaniała tancerka RÓWNIEŻ NIE MA PEŁNEGO WYKRĘCENIA. [żeby nie było że podaję standardowy przykład Margot Fonteyn, znając życie zaraz jeszcze ona zostanie objechana w ogóle za technikę.]
zachwycając się Svetlaną chyba o niej zapomnieliście...

no ta, ale mi pewnie zaraz Milton i Cheryl wyjadą, że w Kirovie to tamo to sramto, poziom ABT nie ma jak się do niego równać...
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Jako ze to jak zamiescialm filmiki bardzo porsze o zaprzestanie klotni.
To ma byc kulturalna wymiana zdan.

Zgadzam sie z Bajaderka odnosnie jej jednego postu. Wiele uczennic w OSB nie zatanczy tego lepiej. Bylam na kilku pokazach niestety tylko jednej szkoly. Byly perelki ktorych zatniec powoalal ale wiekszosc uczennic i to tych starszych np VII klasa tanczyla na niskim poziomie. Wyrazu nie bylo wcale, warunki tak- wypracowane ale technicznie tez nie bylo rewelacji. Zatanczone z wymuszeniem.
Szkoda, ze osoby ktore maja szanse, sa w OSB nie traktuja tego z radoscia. Wiadomo, ze to bardzo ciezka praca, od malego ale jesli nie chca to niech zrezygnuja.

Spekulacje - czy tata dziewczynki z filmu jest bogaty, nie maja zadnego znacznia. Rownie dobrze moze to byc szkola prywatna, ktora miesci sie w mieszkaniu.
To co zaprezentowala jest na wyzszym poziomie niz niektore wykonania uczniow OSB.

Dziwia mnie podpisy pod filmem - np niesamowita technika, pieknie, napewno zobaczymy cie na swiatowych scenach..
raisa

Post autor: raisa »

Jeszcze raz obejrzałam te wariacje - gdy oglądałam pierwszy raz miałam podobne odczucie jak agga - nawet mi się spodobało [a raczej coś tam mi się spodobało] ale jednak coś też nie pasowało. No właśnie to była pozycja V i ogólne wykręcenie.
I tu zgadzam się z aggą - wykonanie było nawet lepsze niż dziewczyny w OSB. Nie bardzo podobało mi się to jak zatańczyła. Ale wiem, że nie mogę jej zjechać, bo sama nie jestem lepsza i zapewne sama nie mam szans na jakiś wielki teatr. Ale pracować na sobą warto.
A poza tym nie widzę powodu do kłótni. Zaraz się wszyscy pożrecie.
PS do aggi. Na pokazie jakiej OSB-ówki byłaś?
karolinkaaa

Post autor: karolinkaaa »

Wiecie co ja Wam powiem?Zachowujecie się (Ci,którzy tak nagminnie krytykują), jak profesjonalni tancerze,krytycy.Niestety nimi nie jesteście.Może i dziewczyna popełniła parę błędów i źle tańczyła technicznie,ale robiła to z sercem,i to jest najważniejsze. Zresztą tańczyła sobie na prywatnej sali,a nie na deskach Opery Paryskiej.
Cheryl

Post autor: Cheryl »

"A ciekawa jestem co by było, gdyby Wam przyszło zatańczyć te wariacje! "

Bajaderko dla Twojej informacji już przyszło zatańczyć i to nie jedną.

Uważam że dziewczyna po prostu nie nadaje się do baletu, ponieważ nie ma ku temu odpowiednich warunków. Niech się bawi tym baletem jeśli, chce. Przecież nie napisała, że będzie się pchała do teatru zawodowego.
Drogi miltonie, gdybym ja za każdym razem miała się denerwować gdy ktoś tańczy nieprofesjonalnie to chyba chodziłabym cały czas podminowana.

Jeśli chodzi o zamieszczanie filmików to Bajaderko nie zapominaj, że jesteśmy jeszcze w OSB i dopracowywujemy nasze umiejętności i jesteśmy dla siebie na tyle krytyczni by nie pokazywać naszych wariacji.
Bo jakoś mi nie sprawia przyjemności oglądanie rzeczy niedoskonałych.

Maron mi się akurat Fonteyn nie podoba :roll:
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

[quote:cb4147d880]Bajaderko dla Twojej informacji już przyszło zatańczyć i to nie jedną. [/quote:cb4147d880]
Cheryl, daj spokój, przecież wiem że już tańczyłaś nie jedną wariacje i nie jeden układ.
Nie łap mnie za słówka.
;)
ODPOWIEDZ