program telewizyjny o sportach artystycznych

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Maron

Post autor: Maron »

ja mam komputer włączony 24 h 7 dni w tygodniu, tylko że jestem leniem strasznym i nie będzie mi się chciało w to bawić.

poza tym co za różnica czy ga czy łyż. fig. jedno woli to, a drugie tamto - więc będą oba.
nathaliye

Post autor: nathaliye »

kiedys robilam strony internetowe ale to bylo wieki temu.........
Maron

Post autor: Maron »

ja też właściwie, html, css, grafika komputerowa - wszystko miałam w małym palcu, heh.
abeille

Post autor: abeille »

a pamietacie cos jeszcze? ja nie mam o tym pojecia, robilam to w podstawowce i musialabym teraz zaczac nauke od zaraz...
pluszak

Post autor: pluszak »

[quote:9ff75417bc="chmieleslava666"]myślę, że pluszak sensownie mówi, chociaż może jednak ta telewizja internetowa wcale nie byłaby taka zła.... przecież możemy zrobić jakieś godziny nadawania- 24 na 24 to bez sensu... tak np. od 6 lub 7 do 22 lub 23....[/quote:9ff75417bc]

ja tam obstaję przy swoim :) lepszym rozwiazaniem jest serwer ( dla niewtajemniczonych - jest to miejsce gdzie będą umieszczone pliki ) + jakas strona internetowa ( filozofii ze zrobieniem nie ma ) na której będą podane linki do filmów.

- jesli ktoś nagra jakiś materiał, skompresuje go dix'em, xvid'em ( kodeki do pakowania obrazu video aby zajmował mniej miejsca ) wczytuje na serwer ( który chodzi 24 na 24 h ) a nastepnie albo admin dodaje linak do pliku na strone, lub ktos samodzielnie dodaje link ( tak jak na przykład tu dodaje się posty )
to samo tyczy sie znalezionego materiału w necie, skopiowac do siebie, wczytać na serwer, dodać linka na stronie i tyle.

a jesli chodzi o telewizję - albo ktos by musial miec kompa właczonego 24 na 24 ( co generuje dodatkowe złotówki w budzecie - okolo 40-60zł ), albo zrobić to czasowo w wybranych godzinach jak napisała chmieleslava666. Tyle że w takim wypadku musi byc bardzo szybkie łącze. Bo załóżmy że o wybranej godzinie będzie 20 osób chętnych do oglądania ( a pewnie tyle bedzie ) to łącze które ma 56 kB/s uploadu ( wysyłania ) przekazu video nie obsłuży. Obraz się bedzie zawieszał, przycinał.

Lepszym rozwiązaniem jest strona ( html + css + php + flash itd itp ), niz tv. Kazdy sobie pobiera co chce i kiedy chce ( przez to łącze nie jest obciązone w wybranych godzinach, ale obciązenie rozkłada sie na 24 godziny ), kazdy moze umieścic jakis materiał który uwaza za dobry.

Nawiasem mi się pomysł podoba, w tv jakby chcial poglądac cos ze 3-4 godziny - nie ma takiego zbitka materiału, na stronie mogły by być wybrane frgm czy materiał dobrej jakosci, dobrze opisany - nie taki smietnik jaki jest na youtube.
abeille

zwlaszcza ze z yt tez moglibysmy posciagac, i ladnie posegregowac. byloby wszystko po prostu w jednym miejscu
chmieleslava666

Post autor: chmieleslava666 »

tak, tylko że właściwie sporo na razie opiera się na tym, że ,,ktoś by pojechał'' i ,,ktoś by nagrał''... bo przecież o to chodzi....
abeille

niekoniecznie, mozna czatowac i nagrac cos z tv i umiescic
pluszak

Post autor: pluszak »

[quote:cadd5f369f="abeille"]niekoniecznie, mozna czatowac i nagrac cos z tv i umiescic[/quote:cadd5f369f]

ja tam mam możliwośc nagrywania ( z dvb, - dla niezorientowanych z satelity hotbird, pakiet cyfra+, lub astra - programy niekodowane ), spakowania jakimś kodekiem i umieszczenia gdzieś tam, na stronie, czy jakims programie p2p ) Ale nie monitoruję dokładnie programu TV wiec jakby było coś waznego to by ktoś musiał powiedziec / przypomniec.

A co do programów muzycznych / tańca / baletu/ sporo tego się pokazuje na programie muzycznym "Mezzo", ale problem w tym że program jest kodowany i nie wszyscy mogą go oglądać.

Odnośnie youtube - jest tam różnego materiału fura, w większości ale marna jakość, no i ktoś by to musiął jakoś sensownie skatalogować, a tego to już się nie podejmę :)
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

No więc tak. Uważam że strona internetowa zupełnie nie ma sensu, mamy youtube, mamy yahoo, videobalet.net oraz mnóstwo innych stron internetowych, gdzie mozna znaleźć filmiki baletowe oraz GA i inne artystyczne co nie co.
Strona z uporządkowanymi filmikami? Po co? Już kiedyś był pomysł na forum, by uporządkować wszystkie filmiki z Youtube, ale nic z tego nie wyszło bo mi samej trudno znaleźć tyle czasu by to wszystko poukładać, a forumowicze w to bawić też sie średnio chcą. Nikt nie ma tyle czasu, zdrowia i sił by godzinami siedzieć przy komputerze porządkując linki baletowe.
Kolejna strona nie ma sensu, forum jest kopalnią wiedzy i linków do filmików, jest kilka innych dobrych for baletowych w internecie, wiec po co tworzyć stronę, która to będzie mieć uporządkowane? Jeśli ktoś będzie chciał, spokojnie znajdzie.

Co do nagrywania z mezzo- nikt nie siedzi całymi dniami w domu i nie czeka aż będzie leciał balet- zaprogramować nagrywanie, ok, raz, dwa a potem? Kto znajdzie czas by codziennie sprawdzać kiedy są balety czy inne programy artystyczne w telewizji, nagrywać je i potem, wstawiac jeszcze do internetu?

Najlepszym rozwiązaniem byłby program telewizyjny, zupełnie nie znam się na tym ale wydaje mi się, że jedna osoba niewiele tu zdziała...musiałby być zespół, który szuka takowych reportaży, zgoda innych programów (np.mezzo czy ptp planeta czy inne) na których lecą reportaże czy programy na opublikowanie tego w innym kanale, na pewno mnóstwo pieniędzy...
Czy to w ogóle ma sens?
ODPOWIEDZ