XIII Międzynarodowe Warsztaty Tańca Jazzowego Kielce 2007

Ogłoszenia, informacje i dyskusje o kursach, konkursach, warsztatach, audycjach, powstających szkołach. Kursy baletowe dla dorosłych;
Calineczka

Post autor: Calineczka »

tego nie wiem :D
Joanna

Post autor: Joanna »

to na czym w koncu polega ten jazz balet? ile w tym baletu ile jazzu?
Calineczka

Post autor: Calineczka »

Aaaa... zapomniałam się spytać :oops: przepraszam bardzo, jutro albo najpóźniej w środę się spytam obiecuję :)
ewefi

Post autor: ewefi »

Witam

Chciałabym sie wybrac na warszataty w Kielcach... nie wiem jednak czy powinnam??
Poradzcie prosze.. taniec to dla mnie przezde wszystkim ekspresja i fantastyczna rekreacja. Nie jestem jednak ani adeptka baletu ani tez jakichkolwiek kursów.. nastolatką takze juz dawno nie jestem. Uwielbiam improwizacje w tańcu i mysle o warsztatach z tańca jazz'owego i flamenco. Z waszych postów wynika ze wiekszosc uczestniczyła juz w tego rodzaju imprezach.. stad tez moje pytanie.. mam wielkie checi.. ale w temacie jestem raczej "zieloniutka".. typowy ze mnie amator-samouk.

czy ktos mógłby mnie oswiecic jaka jest róznica pomiedzy techniką jazz i modern jazz???

Pozdrawiam
Ewa
Tranquility

Post autor: Tranquility »

są przecież na warsztatach poziomy dla początkujących, więc jak najbardziej możesz się zapisać na warsztaty! :)

jak sama nazwa wskazuje, modern jazz to połączenie modernu (taniec współczesny) i tańca jazzowego.
lovekrowe

Post autor: lovekrowe »

miałam mozliwsoc uczestniczenia w warsztatach z panią Elzbietą Szlufik, jej córką oraz Małgorzatą Ziółkowską i wspominam te zajęcia niezwykle pozytywnie :)
a tez z jazzem wczesniej nie miałam zbyt duzo wspólnego.
myslę że warto niezaleznie od stopnia zaawansowania,naprawdę wiele mozna się nauczyć :)
ODPOWIEDZ