Obciąganie stopy

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Olimpia

Post autor: Olimpia »

Spojrzcie co znalazlam :)
http://bongbaby86.tripod.com/id21.html
lilla

Post autor: lilla »

fajny artykuł, a co najważniejsze: to naprawdę pomaga. w szczególności to pierwsze ćwiczenie, już po paru tygodniach widziałam rezultaty. chociaż może, to śmiesznie wyglądać jak ktoś zwisa ze schodów pupą w dół... ;)
Czajori

Post autor: Czajori »

Nie ma tam mowy o zwisaniu ze schodów pupą w dół.
Swoją drogą, dziewczyna wymieniła najprostsze, a najbardziej efektywne ćwiczenia...
lilla

Post autor: lilla »

może źle się wyraziłam ;)
czasami przytrzymując się poręczy przy moich domowych schodach schodzę w dół, tak jakby przenosząć cieżkość na pięty, i to trochę śmiesznie wygląda. nie wiem, czy dobrze wytłumaczyłam o co mi chodzi
Sephia

Post autor: Sephia »

A mógłby ktoś to przetłumaczyć na polski :razz: uczę się angielskiego, ale i tak nie rozumiem o jakie ćwiczenia chodzi :oops:
Czajori

Post autor: Czajori »

Sposoby na lepsze podbicie (ways to get a better arch):

* stań na stopniu z palcami na samym jego brzegu [moja uwaga: z piętami poza stopniem, czyly]. Powoli stań na palcach, trzymając brzuch i pośladki wciągnięte. Następnie zejdź z półpalca pozwalając piętom luźno zwisać. Powtórz tyle razy, ile chcesz, bla bla.

*Podłóż pod stopę piłeczkę tenisową, zrób point tak, aby podbicie "owinęło się" wokół piłeczki

*Inny sposób to tendus (chyba wszyscy rozumiemy termin battements tendus? :637: )

*Możesz także siedzieć z nogami wyciągniętymi przed sobą i obciągać stopy na point, przytrzymac i puścić.
ODPOWIEDZ