Co zawdzięczacie temu forum?

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Kasia G

Post autor: Kasia G »

brawo mimi, to bardzo budujące i ciesze się niezmiernie ze nasze forum w ten sposób Ci pomogło. :)))) sama zawdzieczam temu miejscu poznanie wspaniałych ludzi więc rozumiem że to forum moze być dla każdego w jakiś sposób ważne
Agasiek

Post autor: Agasiek »

No to tak, ja forum zawdzięczam:
- większą wiedzę no i 6 z WOT'u
-lepsze podbicie (ćwiczenia na podbicie) i rozciągnięcie (ćwiczenia na ..)
- poznanie innych poglądów na świat, balet, teatr, tancerzy, tancerki
- poznałam raisę (z czego sie cieszę) :D
- no i zawsze 24 h pomoc ( tak jak wtedy kiedy nie wiedziałam jak się pisze petit battement :D )
- wsparcie w podziel się tym ze wszystkimi
DZIĘKUJE!!! :D
Iris

Post autor: Iris »

Pamiętam jak rok temu napisałam tu pierwszy post (31.05.06) coś a'la "mam 14 lat jak zacząć itp." W szkole miałam ogromne kłopoty, więc po napisaniu ów tematu nie mogłam wysiedzieć na lekcjach. Pamiętam jak weszłam do domu i zaraz włączyłąm komputer zeby przeczytać odpowiedzi. A dały mi tyle radości. I tak żyłam tym forum i Wami ;) Zrozumiałam, że marzenia mogą się spełnić. Balet i to forum pokazało mi, że aby do czegoś dojść trzeba włożyc w to dużo energii i czasu.. ;) Fajnie tu być :*
VisVersa

Post autor: VisVersa »

To forum dało mi... w końcu ... Waganową, Waganową !! :D
Nie no, nie jest to to, co doceniłam w tym forum najbardziej, ale przyszło mi to natychmiast do głowy, jako że po pierwsze najpierw dwóch miłosiernych bywalców forum przesłało mi książkę, której nie zdołałam posiąść przez pół mojego życia, a następnie, czyli wczoraj, ściągnęłam sobie pedeefa kryjącego się pod linkiem Gościa, a były to ... "Zasady tańca" , tyle że takie pożółkłe, taka poczciwa stara książka jakie lubie :D I tak się do dzisiaj tym cieszę :D [size=9:a6ee28ddca]A w dodaku kartki są tam w układzie poziomym, czyli żeby czytać bez permanentego skrętu szyi, mam powód do wykorzystywania opcję pivota w moim monitorze :lol: [/size:a6ee28ddca] [size=9:a6ee28ddca]tak się martwiłam, że się marnuje :lol: [/size:a6ee28ddca]

A co do tego, co mnie uszczęśliwia w forum...
Mam możliwość zyskania wielu, albo wręcz OGROMU wartościowych, merytorycznych porad, wystarczy wyszukiwarka i myk ;)
Poza tym dzięki (na ogół odmiennym) opiniom forumowiczów mogę poznać rozmaite problemy z różnych punktów widzenia, zarazem sama zaczynam analizować niektóre rzeczy patrząc pod innym kątem i staram się na nie spojrzeć z innej perspektywy ... a poza tym to gdybym zaczęła się głębiej zastanawiać to mogłabym pisać bez końca (a mam takie skłonności) więc bezpieczniej będzie się nie zastanawiać ;). Dodam tylko, że miło jest widzieć tylu zapalonych wielbicieli tańca i - pomimo (może nieuniknionych) zgrzytów - ogólnie panującą na forum przyjazną atmosferę.
Father

Post autor: Father »

Ja dzięki forum liznąlem troche etosu baletowego,nauczyłem sie odpowiedniego słownictwa (w swoim gronie znajomych jestem w tej materii autorytetem). Poza tym poznałem Was,zakręconych pozytywnie ludzi do których żywię głeboki szacunek i podziw. Skorygowałem i to dość istotnie moje mniemanie o swoich umiejetnościach łyżwiarskich, oczywiście w dół.
Torin

Post autor: Torin »

Ja powiem krótko (coby sie nie rozpisywać - bo za bardzo to lubię ;) )
TO forum przekonało mnie (a w zasadzie dziewczyny na forum), że balet to jest coś wspaniałego. Pokazało mi, że sa osoby które dla niego - baletu - zrobią wszystko i zrobia to z autentycznej miłosci.
Taka postawa/wypowiedzi/kontekst otwarła mi oczy na coś co przez całe wcześniejsze życie traktowałem - no powiedzmy z delikatnym uśmieszkiem na ustach.
Dziękuje ;)

Torin
Nati

Post autor: Nati »

ja zawdzięczam forum głównie informacje o warsztatach :)
Lirael

Post autor: Lirael »

Zawdzięczam temu forum całą moją przygodę z baletem.
Dzięki temu właśnie forum, dowiedziałam się, iż nie jest na mnie za późno. Że warto próbować. Nawet, jeśli ma to być tylko hobby. Że mogę. Że mam prawo do szczęścia jak i młodsi.
Zawdzięczam mu również pogłębienie swej wiedzy.
Kasia G

Post autor: Kasia G »

kolejne znajomosci baletowe, dzieki którym np. mogłam wczoraj obejrzeć poznanskie Jezioro łabedzie. Wielkie podziekowania dla Scarpii za pomoc, bilety, opieke i w ogóle za wsio :) oraz dzięki i całuski dla carewny (juz ona wie za co ;) )
To był super wypad do Poznania, w którym przezycia artystyczne okazały siew cale nie najwazniejsze (ale Maks W. jak Zygfryd był boski) :razz:
Maron

Post autor: Maron »

jaaa szkoda że nie jechałam wtedy do Poznania tylko w piątek musiał wypaść wyjazd :/
ODPOWIEDZ