Kolor baletek

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Mnie też nie podobają się satynowe baletki... Szczególnie różowe i łososiowe, bo białe i czarne jeszcze w ostateczności ujdą. U małych dziewczynek ok - słodko to wygląda, ale potem nie...
Zgadzam się z Joanną.
Joanna

Post autor: Joanna »

A jeszcze co do czarnych baletek... Ja teraz kupuje je tylko wtedy, jak nie ma innego koloru w moim rozmiarze - staram się unikać tego koloru. To dlatego, że kiedyś chodziłam na zajęcia, na których mogłam tylko i wyłącznie nosić czarne baletki - o innych kolorach nie było mowy, musiały pasować do kostiumu. Tzn na rozgrzewkę można było nosić jakie się chciało, ale już potem to tylko i wyłącznie czarne, i w ogóle trzeba było zdejmować z siebie wszystkie dodatkowe ocieplacze, getry, itd. - tylko kostium (czarny).
No i teraz mam trochę uraz do czarnych baletek, a beżowe (łososiowe, brzoskwiniowe, czy jak je nazwać) wydają mi się najbardziej neutralne, białe też są ok, ale jak się ubrudzą, to już nie wyglądają tak ładnie ;)
bluebird:))

Post autor: bluebird:)) »

A mnie podobaja sie rózne kolorowe baletki (oczywiście na scenę). Są takie oryginalne i fajnie pasuja do strojów, wyróżniaja się.
Albo ciekawe sa tez takie połączenia, jak baletnica występuje w rockowym klimacie, można nałozyc na pointy cos w rodzaju skórzanych podkolanówek. Naprawde fajnie to wyglada:))
Z klasycznych baletek najbradziej podobają mi się brzoskwiniowe (pointy), a ze zwykłych, to chyba białe.
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Bialych nie polecam - szybko sie brudza, czarne sa dobre jesli chcemy z nich dluzej kozystac - nie trzeba ich czesto czyscic :wink: . Osobisie nie spotkalam sie jeszcze z satynowymi baletkami (a szkoda), tak samo jak nie znalazlam innego koloru niz bialy i czarny. Gdzie mozna je znalezc?
Aga

Post autor: Aga »

Tak nawiąując do baletek atłasawych to znalazłam różne kolory (czerwone,bordo itp.) w Akcesie. http://www.akces.biz/oferta/baletowe.html
gonia

Post autor: gonia »

u mnie w zespole co prawda nie ma rygoru co do kolory baletek ćwiczebnych (występowe mamy w tym samym kolorze-czarnym lub białym, zależy od stroju do ukłądu). Ale ja używam czarnych (raz miałam różowo-łososiowe)... nie brudzą się tak bardzo (moje koleżanki, które mają białe baletki, w tej chwili zamiast białych bają zielone- podłoga w sali, w której ćwiczymy farbuje na zielono :roll: )...
Nena

Post autor: Nena »

Różowych baletek nigdy nie miałam i nie chcę mieć. Obecnie mamy zamawiane skórzane, czarne baletki z Akcesu, ale mam jeszcze łososiowo-cieliste (nie wiem, jak określić kolor :)) Sanshy (chociaż za bardzo w nich nie tańczę, bo nie pasują mi do kostiumu :P Chyba, że w domu). Ale chyba niedługo kupię płócienne białe, tak na spróbowanie :)
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Ja obecnie cwiczę w łososiowych baletkach Grishko i muszę powiedziec, że cwiczy mi się świetnie!
A wcześniej cwiczyłam w baletkach z Akcesu, nie powiem że są złe, bo nie są. Ale lepsze Grishko :wink:
A co do różowych baletek, to mi się podobają;)
Sama mam takie różowiutkie,z atłasu.... :lol:
ale w nich nie cwiczę.
raisa

Post autor: raisa »

Ja do szkoły mam zwykłe białe półcienne i do tego przyszyte troczki, do domu mam też półcienne ale stare i jeszcze jedne skórzane, które mnie denerwują więc w nich nie ćwicze.
gonia

Post autor: gonia »

mi czarne zawsze farbują wodę :wink:
ODPOWIEDZ