Propozycje tematów do opracowania (wątek otwarty)

Zarys historii tańca, informacje na temat różnych technik tanecznych, biografie, etc.
Kasia G

Post autor: Kasia G »

konkretnie co masz na mysli? to co "mamy" jest na tej tablicy - sformuuj dokładniej temat - techniki "mamy" np. taniec hinduski :) co chciałabys przygotowac?
Nell

Post autor: Nell »

Technikę Tańca Klasycznego :)
Kasia G

OK, opracuj, zobaczymy jak to wypadnie :)
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Kasiu, a może przydałby się wątek z biografiami tancerzy? Czasem się to przydaje.
W każdym razie, jestem chętna jakby coś:)
Kasia G

oczywiscie, kilka biografii wisi juz na balet.pl opracownaych przeze mnie i Ewe Krasucką.
Holly

Post autor: Holly »

A ja mam taką propozycję, żeby opracować pozycje baletowe np. arabeske.
Jak wyglądają, komentarze, trochę zdjęć...
W końcu osoby niezwiązane z baletem mogą nie wiedzieć, a mamy tu też wyjaśnienia tutu i point, to może też to?
wiem, że trochę głupi pomysł. :lol:
Alleoya

Post autor: Alleoya »

Ja sądzę, że to dobry pomysł. Takie dokładnie opisane językiem zwykłego, niebaletowego człeczka figury to całkiem potrzebna rzecz.
Kasia G

Przecież mamy słownik baletowy z opisami pozycji i pas, a nawet rysunkami, więc nie rozumiem propozycji?
Holly

Post autor: Holly »

Po prostu wcześnien tego słownika nie zauważyłam. :)
Siunia

Post autor: Siunia »

Tak więc, ponieważ, gdyż, bo...

Zauważyłam na forum sporo tematów i pytań typu: jak rozciągać się do jete? co zrobić, żeby podnosić nogę na 180*? i wpadłam na pomysł stworzenia takiego jakby poradnika, w którym znajdowały by się sposoby osiągania różnych celi. Ale nie na zasadzie, że wielki bałagan i zamieszanie (bez urazy, rzecz jasna), tylko żeby jeden z administratorów lub moderatorów (a jaka to różnica... ;) ) zajmował się tym wątkiem.
I na przykład:
Jedna osoba pisze w [color=grey:0b08d6b763]oddzielnym[/color:0b08d6b763] temacie pytanie:Co zrobić, żeby kręcić lepsze piruety? Druga osoba w tym samym temacie pisze: Mnie pomaga jak robię tak i tak. I wtedy osoba odpowiedzialna za ten wątek dopisuje do takiego duuużego posta w temacie "na czysto" sposób podany przez osobę numer dwa.
I nie chodzi o to, żeby to były definicje na czym polega dane ćwiczenie, poza itp., tylko sposoby jak skutecznie się nauczyć, i co robić, żeby wykonywać te czynności coraz lepiej.

ufff... Wiem, że troszkę haotycznie piszę ale mój brat (lat 4) wrzeszczy, że nuda się nie uda (reklama Picollo), i że potrzebuje (on nie ja!) wilka złego (to chyba do zabawy w gąski poznanej w przedszkolu).
Mam cichą nadzieję, że spotkam się z Waszą aprobatą...
ODPOWIEDZ