premiera Giselle - Opera Bałtycka

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Tanc...

Post autor: Tanc... »

Hm ,ja uważam ( nie jestem krytykiem teatralnym i baletowym ) że układy taneczne nie były do końca sprecyzowane przez choreografa ( czytaj w niektórych momentach nie do końca wiedział co chce danym ruchem ukazać ,bądź odwrotnie miał jakiś wymyślony ruch ,ale do jakiej treści i muzyki go przykleić ) :? no tak .....:shock: 8) zostaje ....
sisi

Post autor: sisi »

dlaczego nie wypada? po to jest forum, aby wyrażać swoją opinię. nie wszyscy musimy kochać wszystkich choreografów przecież...
Tanc...

Post autor: Tanc... »

Tak Sisi - dzieki - i tak też uczyniłem 8)
Karya

Post autor: Karya »

Giselle jest pierwszym baletem jaki widziałam na żywo i podobał mi się ogromnie (różnica miedzy oglądaniem w tv a na żywo ogromna, ale to chyba normalne). Chociaż drugi akt chyba odrobinę bardziej od pierwszego.
Flora

Post autor: Flora »

[quote:308b4b24b2="Tanc..."]:twisted: Pierwszy Akt był inny ,i pewnie, że widzowie zawsze są chłonni jakiejś sensownej odmiany od stereotypów ,ale czy choreografia do końca była przemyślana ? bo ja jako tancerz uczesticzący w próbach i na scenie miałem delikatnie mówiąc różne odczucia ? i nie tylko ja .... ale najważniejsze ,żeby publiczności się podobało .... 8)[/quote:308b4b24b2]

:) Rozumiem, że jesteś/jest Pan tancerzem OB.
Pytam z czystej ciekwości, z jakim choreografem pracowało się Panu najlepiej? I w jakim stylu tanecznym? I czy ogólnie zespół baletu OB ma swojego ulubionego choreografa?
Niestety nie udało mi się obejrzeć premiery Giselle, więc nie mogę sie wypowiedzieć. Muszę to nadrobić przy najbliższej okazji.
Pozdrawiam i kłaniam się.
ODPOWIEDZ