Sport, czyli jakie dyscypliny lubicie (uprawiacie)?

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Joanna

Post autor: Joanna »

[quote:c2f8f72ffc="aniaka"]Ja bardzo lubię pływać, a w zasadzie nurkować (chociaż nie za bardzo przepadam za tym w basenie, gdyż od ciągłego przebywania pod wodą moje oczy są wtedy masakrycznie "przekrwione" od chloru - nie lubię pływać w okularach).[/quote:c2f8f72ffc]

Nie wyobrażam sobie pływania bez okularów! Nie będę tu strzelac markami, ale mam taka jedną ulubioną na S... ;)

O właśnie, zapomniałam napisać, że uwielbiam jeździć na łyżwach, tak rekreacyjnie :)
Nefretete

Post autor: Nefretete »

a ja kiedys intensywnie jeździłam na rolkach. Ale od kiedy tańcze, to juz na rolki czasu mi brakuje. Choć pewnie jeszcze do rolek wróce :-)
tancereczka19

Post autor: tancereczka19 »

Ja wcześniej uprawiałam inne sporty, zanim pojawił się taniec.I to co chwila co innego :)
Na początku jak miałam ok 10 lat przeżywałam ogromną fascynację piłką nożna (!!) i nawet chciałam być w drużynie kobiecej :lol: Na szczeście moja mama odwiodła mnie od tego :wink: Ale pamietam jak z ogromnym samozaparciem oglądałam mistrzostwa świata i do dziś mam jakąs koszulke klubową reprezentacji Anglii. Tak usilnie trenowałam że podczas wakacji na wsi mało nie rozwaliłam Wójkowi stodoły (odbijałam o nią piłkę).
Potem grałam rok w tenisa ziemnego. Ale nie przemawiało to do mnie specjalnie..
Trzy lata jezdziłam konno, i wspaniale wspomniam te czasy. Razem z koleżankami pomagałyśmy w stajni opiekując się konikami i za to dostawałyśmy bezpłatne jazdy.
A teraz oczywiście tańcuję :wink:
aniaka

Post autor: aniaka »

[quote:e90cd8cb51="Nefretete"]a ja kiedys intensywnie jeździłam na rolkach. Ale od kiedy tańcze, to juz na rolki czasu mi brakuje. Choć pewnie jeszcze do rolek wróce :-)[/quote:e90cd8cb51]

A ja właśnie zapomniałam napisać o rolkach i o rowerze :)))
muszelka

Post autor: muszelka »

a ja najczęsciej uprawiam "chodziarstwo" :wink:
a tak poważnie uwielbiam pana Roberta Korzeniowskiego i jego dyscypline sportową :D - mogłabym oglądać godzinami - szkoda, że juz zakończył karierę :(
z lekkiejatletyki jeszcze skoki o tyczce są pasjonujące, a poza tym łyżwiarstwo oczywiście!
sisi

Post autor: sisi »

o tak! bardzo lubię oglądać łyzwiarstwo figurowe... zwłaszcza układy dowolne, gdzie reguły nie są juz tak scisłe i mozna zobaczyc kawałek naprawde dobrej choreografii...
makova_panienka

Post autor: makova_panienka »

ja ubóstwiam układy mężczyzn.
aaaaahh, Plushenko... 8)
Czajori

Post autor: Czajori »

Jagudin i tak był lepszy :wink: :wink:
Z łyżwiarzy figurowych uwielbiałam jeszcze parę taneczną Anissina-Peizerat. Ach... :lol:
aniaka

Post autor: aniaka »

[quote:65146415f2="Czajori"]Jagudin i tak był lepszy :wink: :wink:
Z łyżwiarzy figurowych uwielbiałam jeszcze parę taneczną Anissina-Peizerat. Ach... :lol:[/quote:65146415f2]
Popieram w zupełności :) To również sa moje głosy :) A Jagudin jest cudowny!! Plushenko rewelacyjnie jeździ, ale Jagudin i rewelacyjnie jeździ i w dodatku jest przystojny czego nie mogę powiedziec niestety o Plushence.
czekoladka

Post autor: czekoladka »

a ja kiedys chodzilam na gre pianina ale szybko mi sie to znudzilo poniewaz nie ma nic wspanialszego niż taniec,chyba ,że ktoś sie ze mna nie zgadza??? :lol:
ODPOWIEDZ