Taniec na kanale MEZZO

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Kasia G

Post autor: Kasia G »

cos nam Paulo ostatnio zaspałas z programem ;) - to oczywiście żaden przytyk broń Boże - kazdy robi ile moze i kiedy moze. Ale na przykład w mijającym tygodniu był na mezzo bardzo ciekawy film dok. o Patricku Doupont - jesli bedzie powtórka, gorąco polecam - tancerz mówi wiele i ciekawie o swojej karierze i życiu tancerza, oglądamy tez jego prace podczas treningu i próby (trzeba tylko znać francuski ;) )
Nefretete

Post autor: Nefretete »

zdaje sie, ze nawet dzisiaj widzialam powtórkę tego filmu, tyle że ja nie znam francuskiego :( niestety.
Paula

Post autor: Paula »

Już się zabieram. Wyleciało mi to z głowy zupełnie :( już się poprawiam :)
gonia

Post autor: gonia »

Widziałam w sobotę kawałek któregoś programu dokumentalnego (chyba tego o 17:50, " Kostium tancerki od czasów Edgara Degasa do dziś - film dokumentalny". Co prawda tylko po francusku, ale stroje były przepiękne :)
Joanna

Post autor: Joanna »

Mogę już teraz zdecydowanie, z autopsji, powiedziec, że taki wątek jest potrzebny - oto własnie mam kanał Mezzo (no chyba że nam kabel odłączą, ale mam przynajmniej przez ten miesiąc ;) )
Paula

Chciałabym ze swojej strony zwrócić uwagę na program który ma swoją emisję 1 grudnia o godzinie 15:45 o tytule "Maja" i juz każdy się chyba domyśla o kogo chodzi :)
Kasia G

o tak, polecam bardzo gorąco! Świetny film - Maja Plisiecka nie tylko opowiada o swoim życiu i rolach ale także widzimy ja przy pracy jak pokazuje młodym tancerkom sposób wykonania fragmentów partii Odetty/Odylii. W ogóle bardzo ciekawy i dobrze zrobiony film
Paula

Szkoda że po francusku... :(
Kasia G

[quote:0b23166d64="Paula :)"]Szkoda że po francusku... :([/quote:0b23166d64]

Hihi - raczej po rosyjsku, bo Maja cały czas mówi po rosyjsku, a tylko napisy lecą po francusku ;) No ale fakt, dzis i z rosyjskim nie każdy sobie radzi (ale mam szczęście :P )
Paula

E to nie wiedzialam :) No to w takim razie ze względu na fakt że nie miałam okazji oglądać tego programu (za co z serca przepraszam samą siebie :P) mam nadzieję że coś zrozumiem jednak :)
ODPOWIEDZ