Co najbardziej lubicie w balecie?

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Isadora

Post autor: Isadora »

Ja również to uwielbiam :D Kocham tańczyć, gdy jestem sama, wtedy mogę być całkowicie wolna, nic mnie nie krępuje, nikt nie zwraca uwagi na to czy np. mam proste plecy itp. Tańczę tylko dla siebie i myślę, że wtedy najlepiej mi to wychodzi. Wtedy czuję piękno i harmonię. To dla mnie prawdziwy taniec!
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

WSZYSTKO!!!!!!!!!!!!!!!
Ćwiczenia przy drążku zaczynając od plie koncząc np. na adagio. skoki, przekątną, różne cwiczenia na środku, pointy, piruety i różnego rodzaju obroty, rozciąganie, szpagaciki w powietrzu, a nawet to co jest po lekcji czyli bolące podbicie, stopy, całe nogi, a niekiedy nie tylko nogi......... tylko wszystko.......... No i uwielbiam jeszcze wyczerpujące próby, występy, konkursy.........
PO PROSTU W BALECIE UWIELBIAM WSZYSTKO!!!!!!!!!!!!!!!
Copellia1

Post autor: Copellia1 »

Balet to najlepsza RZecz na świecie to jest przepiękne
Goosia

Post autor: Goosia »

Ja lubie w balecie to, że w miare poznawania nowych pas, w miare rozwoju sprawności naszego ciała buduje się we mnei coś co się nazywa akceptacją... poprostu balet daje mi szczęście :D
drCoppelius

Post autor: drCoppelius »

Ja - ja chyba najbardziej w balecie lubię ta niezależność, to że w każdym tańcu można wyrazić swoje uczucia, na swój nieokreślony sposób... ;)
.:Swanilda:.

Re: Co najbardziej lubicie w balecie?

Post autor: .:Swanilda:. »

[quote:05622e7890="sfra"]Co najbardziej lubicie w balecie?

Ja uwielbiam wszystkie formy allegro (taniec na pointach, skoki, etc)[/quote:05622e7890]

Ja lubię wszystkie ćwiczenia,które są na lekcji. Ale najbajbardziej takie z podnoszeniem nóg np. Adagio i fondu przy drążku, na środku... :wink:
gonia

Post autor: gonia »

Taniec, wolność, muzyka... po prostu balet
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

ja balet poprostu tak uwielbiam, że wszystko jest fajne!!!!!!
czekoladka

Post autor: czekoladka »

jedym słowem ujmując BALET JEST PIĘKNY !!! :lol: :D i nikt nie zaprzeczy :p
ODPOWIEDZ