zajęcia u Giviego
Ile trwa jedna lekcja, ale gdzie? U p. Giviego i p. Aułły Abesadze lekcja trwa... no, różnie... Nigdy mniej niż godzinę. Często póltorej godziny, zdarza się, że dwie. Trudno powiedzieć, bo po lekcjach bardzo czesto sa próby. Zwykle uczennice ze starszych grup przychodzą na 18 ( w soboty na 17, w niedziele na 11), a wychodzą około 21 właśnie przez próby. A może i zdarza się, że niektóre wychodzą później.
-
baletniczka
[color=darkred:ff60753a05]A moja mama dzwoniła tam do szkoły, p.Giviego i pani Aułła, powiedziała, że 1 września o 16.00 będzie badanie przydatności....Więc jeżeli się okaże, że nie mam doskonałego podbicia czy jestem za gruba to nie przyjmą mnie tam? W ogóle na czym takie badanie polega, co sprawdzają i w jaki sposób, ile czasu ono zajmuje? :wink: [/color:ff60753a05]
Boże! O tym jeszcze nie słyszałam! Ja, o ile dobrz pamiętam, zostałam przyjęta po krótkiej rozmowie. Może te sparwdziany przydatności są od niedawna? Albo to jakas nowość? A może tak było zawsze, tylko ja nie pamiętam... Albo tak postępują tylko z dziećmi? Czy Twoja mama powiedziała p. Abesadze ile masz lat? Właśnie, ile masz lat? Ale i tak sądze, że z przyjęciem nie powinno być problemu. Chyba, że masz duże wady postawy, bardzo nierówne biodra albo dużą nadwagę.
-
baletniczka
W równych biodrach chodzi o to żeby były... no, równe. Jeśli jendno biodro nie jest wyżej od drugiego, to jest w porządku - są równe. Jeśli chcesz żebym odpowiedziała na wszystkie Twoje następne pytania - pisz na adres e-mail, to porozmawiamy. Adres to: pas_de_chat@op.pl Nie chciałabym aby na jaw wyszło zbyt wiele faktów z mojego życia - wszyscy wiedzieliby kim jestem. A ja się nie chcę ujawniać 8)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Re: :)
[quote:a7ea3c76d8="nutriaa"]No więc... a czy byłaby możliwość zapisania się do którejkolwiek szkółki, ale tak aby chodzić na zajęcia 2x tygodniowo... bo nie ukrywam plan zajęć mam troszkę napięty :wink:[/quote:a7ea3c76d8]
Oczywiście,że jest to mozliwe,to od Ciebie zalezy ile razy w tygodniu chcesz tam chodzic i co zamierzasz osiągnąć.
Oczywiście,że jest to mozliwe,to od Ciebie zalezy ile razy w tygodniu chcesz tam chodzic i co zamierzasz osiągnąć.
[quote:712787f6c9="t..."]Pan Givi Abesadze uczy w szkółce baletowej przy operetce wrocławskiej. A oto adres:
Szkoła Baletowa przy Teatrze Muzycznym
50-020 Wrocław ul. Piłsudskiego 72
tel: (071) 343-80-51
:mrgreen:[/quote:712787f6c9]
Czy osoba ktora ma 18 lat i nigdy nie miala nic wspolnego z baletem (i jest slabo rozciagnieta) moze chodzic do tej szkoly?
Szkoła Baletowa przy Teatrze Muzycznym
50-020 Wrocław ul. Piłsudskiego 72
tel: (071) 343-80-51
:mrgreen:[/quote:712787f6c9]
Czy osoba ktora ma 18 lat i nigdy nie miala nic wspolnego z baletem (i jest slabo rozciagnieta) moze chodzic do tej szkoly?
Przy Teatrze Muzycznym Capoitol (u p. Abesadze) miesiąc nauki kosztuje 100 zł i tyle płacisz niezależnie od tego ile razy w tygodniu pojawiasz sie na lekcjach. Ale skoro chcesz chodzić 2 razy w tygodniu na balet, to lmożesz iść do szkoły przy Operetce Dolnośląskiej - tam lekcje są 3 razy w tygodniu. Chociaż, tak szczerze, nie polecam.