[quoteb0="Ali"][quoteb0="Idris"]...Świetna wiadomość. Podziwiam umiejętność wyszukiwania takich rzeczy w sieci.[/quoteb0]
To Ci teraz Idris zaimponuję (mam taką

nadzieję). Nie, nie ma jeszcze niczego w you tube, ale coś piszą w Tokio o ich występie w duecie Tristana i Izoldy:
パストールの 「トリスタン」 は昨年の世界バレエフェスでザハロワとメルクーリエフが踊っていますね。 パストールはポーランド国立の芸術監督。 というわけで期待していましたが、よかったです。 激しくドラマティックで、強く印象に残るパフォーマンス。 観客からも大きな拍手が贈られてました。
Na moją znajomość japońskiego

wspominają chyba, że widzieli kiedyś w Tokio ten duet Krzysztofa Pastora tańczony przez Svetlanę Zakharovą i Andreia Merkurieva. Nie spodziewali się więc zbyt wiele. Ale było to bardzo dobre. Intensywnie dramatyczne wykonanie naszych artystów pozostawiło na widzach silne wrażenie. Byli gorąco oklaskiwani.
Nigdy w to nie wątpiłem, a przy okazji dowiedziałem się jak pisze się po japońsku ich nazwiska:
Vladimir Yaroshenko = ウラディーミル・ヤロシェンコ a Yuka Ebihara = 海老原由佳
I co Ty na to Idris?[/quoteb0]
Jestem pod ogromnym wrażeniem.
Cieszę się, że dostaję powiadomienia o wiadomościach na mejla, bo przez chorobę kota, pewnie bym tu prędko nie zajrzała. Ale mejla sprawdzam.
Że było "bardzo dobre i pozostawiło na widzach silne wrażenie", wcale mnie to nie dziwi.
Ali, czekam na dalsze owoce Twoich umiejętnych poszukiwań