BALETKI

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
lailana

Post autor: lailana »

ale biała to nie jest, raczej ciemno biała, jak dla mnie jest troche za ciemna dlatego zdecydowałam się na czarne
Bisiuka

Post autor: Bisiuka »

Można założyć jakiś plaster i jest git bo nie boli :D
Odetta.

Post autor: Odetta. »

To które mam kupić? Ze skórzanym naszyciem czy marrę? Bo nie wiem, a chciałam dzisiaj zamówić... :|
lailana

Post autor: lailana »

to już zależy od Ciebie, czego oczekujesz od baletek, my Ci opisałyśmy jakie mamy i nasze doświadczenia związane z nimi, każda z nas będzie obstawać przy swoich bo spełniają nasze oczekiwania które jednak się różnią
Odetta.

ok, to jednak wezmę chyba te drugie ;D
Odetta.

Baletki już doszły i są śliczne, pięknie widać podbicie i bardzo wygodne, zdecydowanie mogę polecić :) Tylko trzeba brać jakoś centymetr większy od nogi jak każą zmierzyć.
Bisiuka

Post autor: Bisiuka »

Ale jak masz za małe to jak każde baletki się wyrobią :)
Tym się nie przejmuj.
Chiquita

Post autor: Chiquita »

A ja mam pytanie odnośnie baletek Grishko. Miałam rozmiar 39C (już Grishkowy policzony). Muszę zamówić nowe, bo już je zamordowałam. Problem jest tylko taki, że w sklepie internetowym w kolorze jasny łosoś są tylko 39B i 39D. I nie wiem teraz czy lepiej wziąć węższe czy szersze niż miałam? Zaznaczę, że mam dość szeroką stopę i C były idealne... Nie będę miała też za wiele czasu do występu, żeby się dobrze rozeszły. Czy między szerokościami Grishko jest duża różnica??
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

Nie ma takiej bardzo dużej różnicy. Ja mam szerokość A, ale czasami nie ma to wtedy biorę B. Na Twoim miejscu wzięłabym D, bo zawsze baletki się pierze, a Grishko kurczą się jednak troszkę w praniu. A jak weźmiesz za małe to szybciej się zniszczą.
Albo może sprawdź w innym sklepie? Grishko ma chyba elite, Paquita, możesz też zadzwonić do Sawartu (moze beda mogli wysłac)..
Cecylia

Post autor: Cecylia »

Widzę, że taniutkie baletki freedance nie cieszą się tu dużą popularnością-
ale powiem, że dla człowieka w kombinacji ubogi-początkujący-amator, są doskonałe :D!
Mam na myśli oczywiście siebie. Mam takie baletki i są strasznie wygodne, idealnie przylegają- nie wiem na ile się na tym znam, ale stopa obciąga się dobrze, w piękny rogalik.
Do tego są wytrzymałe, mają skórzane noski, a resztę z porządnego płótna.

Może nie dla wszystkich, ale jak wyżej :) Początkującemu i zajmującemu się baletem mniej-lub bardziej- rekreacyjnie bym poleciła
ODPOWIEDZ