Maksim Woitiul (Wojtiul)

Słynni tancerze, zespoły baletowe, choreografowie, pedagodzy, tancerze polskich scen, krytycy, etc.;
Kasia G

Post autor: Kasia G »

Ali, wyczekiwane przez Ciebie spotkanie i to zupełnie za darmo i nie u fryzjera ;)

http://www.terpsychora.edu.pl/wydarzenia/sladami-polskiej-terpsychory-2
Ali

Post autor: Ali »

Kasiu, :smile: czuję się zaszczycony tym zawiadomieniem. I ta profesjonalna prezentacja :o naszej gwiazdy...! Jestem :wink: pod wrażeniem. Z pewnością warto się wybrać.
Kasia G

Warszawa - warsztaty z Maksimem Woitiulem

http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?p=168972#168972
Kasia G

dziś urodziny bohatera tego wątku - sto lat w zdrowiu - radości z tańca!
Kasia G

Kolejne warsztaty z Maksimem

Warsztaty Baletowe z Maksimem Woitiulem

WARSZTATY BALETOWE Z MAKSIMEM WOITIULEM, PIERWSZYM SOLISTĄ POLSKIEGO BALETU NARODOWEGO

W programie lekcje tańca klasycznego dla grup średniozaawansowanych

MIEJSCE ZAJĘĆ:
Studio Taneczno- Aktorskie, ul. Twarda 42

Najbliższe zajęcia: 29 czerwca ( niedziele), 18:00- 19:15

Wstęp: 35 pln

Zapisy

info@terpsychora.edu.pl
Kasia G

uwaga - przed październikowymi spektaklami Romea i Julii w Warszawie spotkania z wykonawcami głównych ról, w tym z bohaterem tego wątku

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/abb9ffbb96db5203.html
Kasia G

a to nowina: cytuję:

"Ucz się od mistrza!

Doskonal swoje umiejętności w tańcu klasycznym w Warszawskim Studio Tańca z Maksimem Wojtiulem – jednym z pierwszych solistów Polskiego Baletu Narodowego w Teatrze Wielkim w Warszawie!

Ucz się tańczyć od tych, którzy pracują w tym zawodzie w najbardziej prestiżowym zespole w kraju – Polskim Balecie Narodowym. To oni wiedzą, jak trenować ciało, aby było jak najdłużej, w jak najlepszej formie. Poznaj fragmenty tańczonego przez nich repertuaru. Widzieliście ich już na scenie. Teraz w Warszawskim Studio Tańca sami możecie spróbować zatańczyć fragmenty repertuarów najlepszych na świecie choreografów, z którymi pracują nasi pedagodzy na co dzień.

TANIEC KLASYCZNY - MASTERCLASS w poniedziałki o godz. 19.30 – 21.00 przy ul. Moliera 4/6
Zajęcia dla osób zaawansowanych w tańcu klasycznym.
Pierwsze zajęcia 29 września!

Zapisy: kontakt@wueste.pl"
Kasia G

Teatralne Nagrody Muzyczne im. Jana Kiepury przyznane!

Mazowiecki Teatr Muzyczny im. Jana Kiepury jako organizator konkursu przyjął w tym roku zgłoszenia z 16 największych teatrów muzycznych w Polsce, nominowanych było 67 artystów i twórców oraz 12 spektakli.

Decyzją Kapituły laureatami zostali:

NAJLEPSZY TANCERZ
MAKSIM WOITIUL, POLSKI BALET NARODOWY – TEATR WIELKI OPERA NARODOWA W WARSZAWIE

KONCERT i GALA ROZDANIA TEATRALNYCH NAGRÓD MUZYCZNYCH
im. JANA KIEPURY 16 MAJA, GODZ. 18.00 w SALI KONCERTOWO-WIDOWISKOWEJ
W OTRĘBUSACH.
Ali

Brawo Panie Maksimie:
http://teatrwielki.pl/teatr/aktualnosci/aktualnosc/n/liashenko-i-woitiul-nagrodzeni/
Wielce zasłużone wyróżnienie Pana i Partnerki. :smile: Gratulacje!
Ali

Wybrałem się dziś pośnić znów z Neumeierem. I jak zwykle było na ogół słodko, fantastycznie i wesoło. Ale... Trafiłem niestety na zupełnie innego niż zwykle Puka, był nim słusznie podziwiany na ogół Maksim Woitiul. Tym większy i bardziej niespodziewany był mój :sad: zawód. Nie w tym rzecz, by nasz czołowy solista spaprał swoje skoki, piruety i inne obroty. Wszystkie były :smile: bardzo efektowne, choć chwilami :wink: jakby z innych baletów. Mój niedosyt płynie raczej z niezrozumienia roli. Puk zawsze był u Neumeiera sympatycznym, beztroskim, figlarnym, psotnym elfem. Tymczasem dzisiaj ujrzałem groteskowo przerysowanego, złośliwego, prześmiewczego gnoma. Inwencja interpretacyjna artysty, którą zawsze podziwiam w partii Demetriusza, w tym przypadku przekroczyła moim zdaniem wszelkie granice (także choreograficzne) i poszybowała na opak, w kierunku bliższym raczej szekspirowskim rzemieślnikom. Przez to Puk Neumeiera, jedna z najpiękniejszych partii we współczesnym repertuarze baletowym, stracił dla mnie swój sens, wdzięk i urok. To chyba nie dla Pana rola :? Panie Maksimie, radzę powrócić do Demetriusza.
ODPOWIEDZ