Maksim Woitiul (Wojtiul)
Kolejne warsztaty z Maksimem
Warsztaty Baletowe z Maksimem Woitiulem
WARSZTATY BALETOWE Z MAKSIMEM WOITIULEM, PIERWSZYM SOLISTĄ POLSKIEGO BALETU NARODOWEGO
W programie lekcje tańca klasycznego dla grup średniozaawansowanych
MIEJSCE ZAJĘĆ:
Studio Taneczno- Aktorskie, ul. Twarda 42
Najbliższe zajęcia: 29 czerwca ( niedziele), 18:00- 19:15
Wstęp: 35 pln
Zapisy
info@terpsychora.edu.pl
Warsztaty Baletowe z Maksimem Woitiulem
WARSZTATY BALETOWE Z MAKSIMEM WOITIULEM, PIERWSZYM SOLISTĄ POLSKIEGO BALETU NARODOWEGO
W programie lekcje tańca klasycznego dla grup średniozaawansowanych
MIEJSCE ZAJĘĆ:
Studio Taneczno- Aktorskie, ul. Twarda 42
Najbliższe zajęcia: 29 czerwca ( niedziele), 18:00- 19:15
Wstęp: 35 pln
Zapisy
info@terpsychora.edu.pl
a to nowina: cytuję:
"Ucz się od mistrza!
Doskonal swoje umiejętności w tańcu klasycznym w Warszawskim Studio Tańca z Maksimem Wojtiulem – jednym z pierwszych solistów Polskiego Baletu Narodowego w Teatrze Wielkim w Warszawie!
Ucz się tańczyć od tych, którzy pracują w tym zawodzie w najbardziej prestiżowym zespole w kraju – Polskim Balecie Narodowym. To oni wiedzą, jak trenować ciało, aby było jak najdłużej, w jak najlepszej formie. Poznaj fragmenty tańczonego przez nich repertuaru. Widzieliście ich już na scenie. Teraz w Warszawskim Studio Tańca sami możecie spróbować zatańczyć fragmenty repertuarów najlepszych na świecie choreografów, z którymi pracują nasi pedagodzy na co dzień.
TANIEC KLASYCZNY - MASTERCLASS w poniedziałki o godz. 19.30 – 21.00 przy ul. Moliera 4/6
Zajęcia dla osób zaawansowanych w tańcu klasycznym.
Pierwsze zajęcia 29 września!
Zapisy: kontakt@wueste.pl"
"Ucz się od mistrza!
Doskonal swoje umiejętności w tańcu klasycznym w Warszawskim Studio Tańca z Maksimem Wojtiulem – jednym z pierwszych solistów Polskiego Baletu Narodowego w Teatrze Wielkim w Warszawie!
Ucz się tańczyć od tych, którzy pracują w tym zawodzie w najbardziej prestiżowym zespole w kraju – Polskim Balecie Narodowym. To oni wiedzą, jak trenować ciało, aby było jak najdłużej, w jak najlepszej formie. Poznaj fragmenty tańczonego przez nich repertuaru. Widzieliście ich już na scenie. Teraz w Warszawskim Studio Tańca sami możecie spróbować zatańczyć fragmenty repertuarów najlepszych na świecie choreografów, z którymi pracują nasi pedagodzy na co dzień.
TANIEC KLASYCZNY - MASTERCLASS w poniedziałki o godz. 19.30 – 21.00 przy ul. Moliera 4/6
Zajęcia dla osób zaawansowanych w tańcu klasycznym.
Pierwsze zajęcia 29 września!
Zapisy: kontakt@wueste.pl"
Teatralne Nagrody Muzyczne im. Jana Kiepury przyznane!
Mazowiecki Teatr Muzyczny im. Jana Kiepury jako organizator konkursu przyjął w tym roku zgłoszenia z 16 największych teatrów muzycznych w Polsce, nominowanych było 67 artystów i twórców oraz 12 spektakli.
Decyzją Kapituły laureatami zostali:
NAJLEPSZY TANCERZ
MAKSIM WOITIUL, POLSKI BALET NARODOWY – TEATR WIELKI OPERA NARODOWA W WARSZAWIE
KONCERT i GALA ROZDANIA TEATRALNYCH NAGRÓD MUZYCZNYCH
im. JANA KIEPURY 16 MAJA, GODZ. 18.00 w SALI KONCERTOWO-WIDOWISKOWEJ
W OTRĘBUSACH.
Mazowiecki Teatr Muzyczny im. Jana Kiepury jako organizator konkursu przyjął w tym roku zgłoszenia z 16 największych teatrów muzycznych w Polsce, nominowanych było 67 artystów i twórców oraz 12 spektakli.
Decyzją Kapituły laureatami zostali:
NAJLEPSZY TANCERZ
MAKSIM WOITIUL, POLSKI BALET NARODOWY – TEATR WIELKI OPERA NARODOWA W WARSZAWIE
KONCERT i GALA ROZDANIA TEATRALNYCH NAGRÓD MUZYCZNYCH
im. JANA KIEPURY 16 MAJA, GODZ. 18.00 w SALI KONCERTOWO-WIDOWISKOWEJ
W OTRĘBUSACH.
Wybrałem się dziś pośnić znów z Neumeierem. I jak zwykle było na ogół słodko, fantastycznie i wesoło. Ale... Trafiłem niestety na zupełnie innego niż zwykle Puka, był nim słusznie podziwiany na ogół Maksim Woitiul. Tym większy i bardziej niespodziewany był mój
zawód. Nie w tym rzecz, by nasz czołowy solista spaprał swoje skoki, piruety i inne obroty. Wszystkie były
bardzo efektowne, choć chwilami
jakby z innych baletów. Mój niedosyt płynie raczej z niezrozumienia roli. Puk zawsze był u Neumeiera sympatycznym, beztroskim, figlarnym, psotnym elfem. Tymczasem dzisiaj ujrzałem groteskowo przerysowanego, złośliwego, prześmiewczego gnoma. Inwencja interpretacyjna artysty, którą zawsze podziwiam w partii Demetriusza, w tym przypadku przekroczyła moim zdaniem wszelkie granice (także choreograficzne) i poszybowała na opak, w kierunku bliższym raczej szekspirowskim rzemieślnikom. Przez to Puk Neumeiera, jedna z najpiękniejszych partii we współczesnym repertuarze baletowym, stracił dla mnie swój sens, wdzięk i urok. To chyba nie dla Pana rola
Panie Maksimie, radzę powrócić do Demetriusza.