Typy point - opisy i opinie o różnych modelach point

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
GwiazdkaNadia

Post autor: GwiazdkaNadia »

Kupowanie point przez Neta nie jest złe. Ja swoje kupiłam i mimo, że mam jedną stopę większą a drugą mniejszą jest dobrze.
Ogólnie większość woli Grishko. jeśli od nich zaczynała to już zostaje bo nie ma w nich nic przeszkadzającego, chociaż zależy czy sie model dobrze dobrało, a ludzie od Sanshy, którzy spróbują Grishko też bardzo często zostają juz przy Grishko.
Elite sa ponoć dobre. Przede wszystkim mają szeroki stabilny czubek,. nie to co Vaganova i nie czujesz sie jakbyś stała na czubku igły.
Co do szerokości. Ja mam o jakieś 2 cm mniej niż 10, 5 i mam XXX, Fouette. Więc raczej XXXX. Raczej na pewno;)
chmieleslava666

szerokości w Grishko

Post autor: chmieleslava666 »

hm.... a czy w Elite jest inna iksowacja (?) niż w innych modelach?
i czy XXXXX to najszersza opcja?
kosssela

Post autor: kosssela »

To najszersza opcja w kazdych pointach grishko ;)

wydaje mi sie ze jest taka sama jak w kazdym innym :)
GwiazdkaNadia

Iksowacja wszędzie ta sama;)
XXXX to najszerszy rozmiar jeśli chodzi o szerokość w Polsce.
XXXXX w Rosji. Jak sie jakoś naprawdę bardzo uprzesz, to Ci zrobią na zamówienie tyle iksów, ile chcesz. Za odpowiednią cenę.
Sephia

Post autor: Sephia »

Ale jak zamawiasz przez internet to możesz zawsze napisać im szerokośc stopy w milimetrach i sami ci dopasują
GwiazdkaNadia

I zawsze można kogoś zapytać;) Ja w teorii point już jestem całkiem niezła, także...;)
A ma ktoś jakieś doświadczenia z Vaganovą właśnie? Jest różnica odczuwalna w szerokości czubka w porównaniu na przykład do średniego w Fouette? Stoi sie jak na igle?:)
aankaa_baletnica=)

Grishko

Post autor: aankaa_baletnica=) »

W elite myślę, że trzeba wziąć jeden X mniej niż np. w fouette, albo 2007. Ja w elite zamawiam XX (stope mam szerokości około 9,5 cm), a dawniej fouette i 2007 miałam XXX. Zresztą pointy z grishko jakoś mam wrażenie, że później się rozszerzają...
GwiazdkaNadia

Rozszerzają się na pewno. Ja Fouette włożyć prawie nie mogłam, a teraz w ogóle nie czuje ucisku na szerokość. Też mi się wydaje, że Elite są szersze i jeden X mniej sie przydaje.
Czyli ja się do Vaganovej nie nadaję. Podbicie mam małe, ale stopy drobnej nie.
Maron

Post autor: Maron »

hmmm ale to chyba Elity są szersze od 2007? czy mi się wydaje? Boże już mi się wszystko pomerdało!! XD
raisa

Post autor: raisa »

Tak, Elity są szersze od 2007...
ODPOWIEDZ