Wzrost Baletowy....

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
veronik@

Post autor: veronik@ »

Dzięki dziewczyny ;*
Naprawdę mnie pocieszyłyście.

A co do tej Sary Michelle Murawski <tak to się chyba odmienia> to jak patrzyłam na youtube , wcale nie rzuca się w oczy, że jest wysoka. Wygląda jak normalna baletnica jak tańczy ;)
Agnieszka:)

Post autor: Agnieszka:) »

Ja mam około 162cm i jestem wszędzie najwyższa i najmłodsza. Nie przeszkadza mi to w balecie ale rówieśniczki mają przeciętnie 148cm , więc przy nich jestem wielkoludem :p. Mamy mieszaną grupe. Są trzy roczniki , a ja jestem w najmłodszym roczniku i najwyższa z wszystkich , więc nie jest miło.
Kasia G

Post autor: Kasia G »

jesli więcej nie urośniesz to nie widzę problemu, być moze po prostu urosłas szybciej niż Twoje rówieśniczki, a zwałaszcza rowieśnicy (chłopcy "smigają" w góre późnej). 162 cm to w balecie całkiem przyzwoicie, zwlaszcza na poinatch :), w "normalnym" zyciu, to wzrost raczej niski - zwłaszcza ze młodzież teraz rosnie wyjątkowo wysoka, to co kiedys było normą, dziś już jest postrzegane jako niski wzrost
JustDance.

Post autor: JustDance. »

pointy nas podciągają o parę dobrych cm.;)
Ja uważam, znaczy wg mnie niższe trochę tancerki [ALE BEZ PRZESADY] lepiej wyglądają. Są takie niewinniejsze, bardziej zwiewne... o ile oczywiscie nie mówimy o jakimś antyumiejęcie.:P
Ale jak ktoś jest wysoki, czy skrajnie niski - nie może to zepsuć naszych marzeń...
veronik@

Post autor: veronik@ »

[quote:b5c3fa273d="Agnieszka:)"] jestem wszędzie najwyższa i najmłodsza. [/quote:b5c3fa273d]
Mam identyczną sytuacje :roll:
Ostatnio , gdy powiedziałam takiej dziewczynie z mojej grupy, że mam 13 lat, była w szoku. A wszystko przez wzrost. Mam 167cm i jeszcze długa droga przede mną rośnięcia :( A jestem najmłodsza. Tak bym chciała przestać rosnąć. A każdy jak na złość mówi mi , że będę bardzo wysoka i , że nie mogę zostać zawodową tancerką. W szkole wszyscy mnie męczą, żebym grała w kosza, a ja chcę być baletnicą ! :( Ehh, niestety. Może zapoczątkuję jakąś nową modę na wysokie (a może nawet bardzo) baletnice.

PS. [b:b5c3fa273d]Agnieszka[/b:b5c3fa273d] ile masz lat ?
SYJKA

Post autor: SYJKA »

Ostatnio mierzyła mnie pielęgniarka i powiedziała, że mam 158. A zaś inna pani mówi, że mam 164 :roll: Więc już sama nie wiem, ale ogólnie to jakaś szczególnie wysoka nie jestem.
Maron

Post autor: Maron »

mi dzisiaj odwalili w szkole mierząc mnie że mam 155 cm o_O jak ja mam nie mniej niż 158 cm xD w rzeczywistości mam i tak z 160 cm, bo lordoza conajmniej o 2 cm mnie skraca gdy stoję [jak leżę to mam 160 cm]
Cheryl

Post autor: Cheryl »

a ja mam 166,5 cm :)
jak na razie nie zanosi się na więcej i całe szczęście :)
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

A ja wciąż mam swoje 179cm i nawet na 3-calowych obcasach jestem jakieś pół głowy niższa od mojego partnera <cwaniak>
Maron

Post autor: Maron »

to twój partner jest chyba wzrostu siatkarza :D
ODPOWIEDZ