Pielęgnacja point

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Anorien

Post autor: Anorien »

Ja mam pytanie - jak zadbać o to, żeby wewnętrzna podeszwa w pointach się tak nie brudziła? Mam na myśli miejsce, gdzie stoi stopa. Na zewnętrzną stronę mam ochronne skarpetki sanshy. Na czubki wiadomo - nakładki skórzane. A wewnętrzna podeszwa? : ( moje pointy są takie bielusieńkie i tak nie chcę, żeby zaraz zrobiły się czarne...
ciksa

Post autor: ciksa »

oj tak, znam ten ból. próbowałam to jakoś wyczyścić ale bez rezultatu :(
Anorien

Post autor: Anorien »

Wyczyścić podeszwę niby można - nawilżoną wodą szczoteczką. Ale ja myślę raczej o zapobieganiu... oczywiście rajstopy zawsze świeżo z prania, żadnych kłaczków itp, może jaśniejsze (np. różowe) rajstopy będą lepsze? zastanawiam się też nad zakładaniem jeszcze takich koronkowych skarpetek na rajstopy przed założeniem point.

[img84]http://img.szafa.pl/uploads/clothes/c0/d2/d807/2924374/1278256690.jpg[/img84]

trochę zajmują miejsca ale wydaje mi się, że może to skuteczniej chronić materiał...
ciksa

Post autor: ciksa »

pomysł bardzo dobry, ale wydaje mi się, że może być z lekka niewygodnie. ale próbować trzeba :D
kaja7717

Post autor: kaja7717 »

dziewczyny wcześniej poruszały temat prucia się czubków wpadłam dziś na dosyć ryzykowny sposób mianowicie wzięłam nożyk i je tochę zdarłam na czubkach tak na obwodach i satyna trochę zeszła ale de poprute końcówki zostały no więc wzięłam dobry klej i je wygładziłam po to były mi potrzebne te starcia na obwodach i wszystko się wygładziło i jeszcze takie są mniej brudne nobo ten brud starłam zobaczymy jutro jak się będzie tańczyło dobrze że jutro przychodzą kurierem nowe ale może się to okazać przełomowym pomysłem no, czas pokarze

:o :smile: :o
kaja7717

Post autor: kaja7717 »

tańczy się świetnie to jest też dobry pomysł dla tych którzy wolą się czuć "bardziej przy podłodze"
\

możecie spróbować, dodaję też że mam pointy z sanshy robiłam takie zabiegi na partenairach i na recitalach :smile:
ODPOWIEDZ