Kostiumy baletowe a damska bielizna ;)

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
abeille

Post autor: abeille »

no tak, ale np majtki? tez kategorycznie nie wolno?
Joanna

Post autor: Joanna »

[b:c88609bd5f]abeille[/b:c88609bd5f], poczytaj wątek od poczatku... byla juz o tym mowa.
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

ja chciałam tylko dodać, że to jest tak jak z basenem, czy ktoś pływa w staniku albo w matkach...?
To dokładnie to samo.
Natashy

Post autor: Natashy »

stanik i majtki do pływania- no ba! ale kąpielowe :wink: . No raczej nie nosi się bielizny pod kostiumem kąpielowym, ale to chyba troszkę inna sytuacja, bo tego nikt nie robi, a pod strojami baletowymi- jak komu wygodnie :D
Bajaderka

no według mnie to jest troszke taka sama sytuacja, wiele osób nosi jednoczęściowe kostiumy, przecież nie zakłada pod nie bielizny!
Co z tego, że do wody, w balecie też człowiek się poci...
SYJKA

Post autor: SYJKA »

czywiscie, ze pod kostium kąpielowy nie zakładam bielizny, bo mam normalny krój majtek (chodzi mi o to, ze są szersze), natomiast kostium baletowy mam bardzo wąski (jest naprawdę wąziutki) i ze ja jestem bardzo wstydliwa to majtki muszą byc :)
Migotka

Post autor: Migotka »

Hmmm, to że napisałam że mój biust nie jest gigantyczny, nie znaczy że jest taki abym mogła np. iść pobiegać bez ie stanik mam odpowiednio dobrany, dzięki czemu mogę swobodnie oddychać, żadne zapięcia mi się w plecy nie wrzynają ani nic takiego. Jak to gdzieś przeczytałam- stanik wkładam rano, zapominam o nim i zdejmuję wieczorem.
No ale ja nie jestem tancerką, ani nawet uczennicą w szkole baletowej, tylko trenuje dla przyjemności więc nikt mnie za stanik ganiał nie będzie :) Za to majtki pod kostiumem i rajstopami to dla mnie istny koszmar, więc zdejmuję.
Bajaderka

To o to właśnie chodzi,żeby mieć kostium wycięty odpowiednio:)
nathaliye

Post autor: nathaliye »

[quote:ebe9a62802="Bajaderka"]no według mnie to jest troszke taka sama sytuacja[/quote:ebe9a62802]to bardzo nie jest ta sama sytuacja z roznych wzgledow ale zwykle pod kostiumy baletowe nie nosi sie bielizny ale jesli komus bardzo to zawadza i ma taka mozliwosc to nie popelnia zbrodni, kostium baletowy jest w sumie sam w sobie tak przylegajacy ze zwykle wystarcza ale ludzie maja rozne opory
Sephia

Post autor: Sephia »

Noszenie body bez bielizny to nie jest jeszcze takie złe bo w body jest nawet doszyty tam kawałek materiału, ale no ja nie wiem jak można nosić rajstopy bez majtek bo przecież body sie zakłada dopiero na rajstopy :?
ODPOWIEDZ