Svetlana Zakharova

Słynni tancerze, zespoły baletowe, choreografowie, pedagodzy, tancerze polskich scen, krytycy, etc.;
Blanche

Post autor: Blanche »

Informacja znaleziona na jednym forum:

The Bolshoi Theatre’s prima ballerina Svetlana Zakharova and her husband, famous violinist Vadim Repin, became the proud parents of a baby daughter on Thursday. The girl was named Anna. The mother feels well and intends to dance in London in May.
jaromir

Post autor: jaromir »

Mozna pogratulować, wspaniałej tancerce i teraz mamie.

Nie mam emocjonalnego stosunku do Zacharowej, na you tubie ogladam balet niechetnie - dla mnie to nie widowisko, moze jakiś pogląd na styl mozna wyrobic sobie.
Każdy ma prawo do własnej oceny, może lubić lub nie lubić patrzeć na taki właśnie styl.

Ale gdy, czyta się wynurzenia i oceny zawarte w kilkunastu ostatnich postach - w sumie przez swą jednostronność i ilość - brzmia dla mnie nieco groteskowo - szczególnie tam, gdzie główną wadą tancerki jest jej za wysoki poziom techniczny, i zbyt nachalne prezentowanie umiejetności - może wystarczy pantomima?

Sorry, wybaczcie, mam swiadomość, ze narażam się licznej grupie, ale takie odniosłem wrażenie z lektury Waszych wypowiedzi.
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

Jaromirze, jeżeli komus się narazisz tym, co napisales i ktos to by odbierał jako coś do piętnowania, to tylko będzie świadczyc źle o tej potencjalnej osobie. Są ludzie bardziej związani z baletem niz Ty i ja, którzy Zakcharovą sobie bardzo cenią np K. Pastor. Niektóre tancerki w kraju i za granicą równiez. Ja Zakharovej akurat nie lubię ale wszyscy mamy prawo lubic kogos wbrew tendencji na forum. Z moich niepopularnych upodoban to np uwielbiam Ivana Vasilieva:) (który tak na marginesie zna jedną z naszych najlepszych warszawskich tancerek i dawno, dawno temu w latach szkolnych występowal z nia na jednym z konkursów. Domyślacie sie , o która tancerkę chodzi???? :) )
Blanche

[quotef7="jaromir"]Ale gdy, czyta się wynurzenia i oceny zawarte w kilkunastu ostatnich postach - w sumie przez swą jednostronność i ilość - brzmia dla mnie nieco groteskowo - szczególnie tam, gdzie główną wadą tancerki jest jej za wysoki poziom techniczny, i zbyt nachalne prezentowanie umiejetności - może wystarczy pantomima? [/quotef7]
Albo nie przeczytałeś wszystkiego ze zrozumieniem, albo chcesz włożyć przysłowiowy kij w mrowisko. Chyba każdy, kto nie lubi Zakharovej, wypowiedział się w tym temacie na tyle jasno, że uznanie, że czepiamy się zbyt wysokiego poziomu technicznego, świadczy o Twoim niezrozumieniu naszych wypowiedzi.
jaromir

Post autor: jaromir »

Zrozumiałem wypowiedzi, ale na swój sposób i zaakcentowałem w odpowiedzi to co mi najbardziej trafiło do głowy, mógłbym przeczytać i swoją refleksje zostawić dla siebie, ale sądzę , ze na forum mozna sprzyjać ozywieniu dyskusji . Gdyby był to " kij w mrowisko" to chyba nic złego.
Blanche

Ale większość osób przyznaje, że Svetlana ma świetną technikę i świetne warunki, więc tego nie można się czepiać, za to kuleje pod względem aktorskim i emocjonalnym. Kto zarzuca jej, że jej wadą jest zbyt dobra technika?
Katia

Post autor: Katia »

http://www.youtube.com/watch?v=3MXm3NqjXWI&feature=feedrec_grec_index
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

http://www.youtube.com/watch?v=epEXgIt7HII&feature=player_embedded#!
sisha945

Post autor: sisha945 »

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/205385_372325232828504_1860994204_n.jpg
po raz setny: jej nogi :shock: :shock: :shock:
venus-in-furs

Post autor: venus-in-furs »

Uwielbiam patrzeć na jej nogi - na zdjęciach, niech lepiej nie tańczy.
Nie pamiętam, czy kiedyś pisałam w tym temacie, jeśli tak, to pewnie w jej obronie, ale myślę, że większość osób ma etap fascynacji Zakharovą, z której się prędzej czy później otrząśnie. Powtarzam teraz to, co napisała Katia nieco wyżej, ale to tylko potwierdzenie prawdziwości jej słów.
ODPOWIEDZ