Dobra muzyka do ćwiczeń

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Monia16

Post autor: Monia16 »

taaa właśnie, a tak z innej beczki to słyszałam, że kobiety w ciązy jesli słuchaja Mozzarta to ich dzieci są mądrzejsze;p;p;p :wink:
baletqueen

Post autor: baletqueen »

dobre dobre niech wszystkie babki tak robia a bedziemy mieli samych profesorów:)
Blanche

Post autor: Blanche »

Taaak, szczególnie, że istnieją osoby, dla których słuchanie muzyki poważnej to męka (kiedyś pewna kobieta słysząc muzykę z [URL=http://pl.youtube.com/watch?v=oiIiJC5vxhg]tej[/URL] reklamy powiedziała "o matko, co to za piskanie"...)
[size=9:8b8e0d902a]Ale to chyba, a raczej na pewno offtop :D [/size:8b8e0d902a]
Monia16

Post autor: Monia16 »

OOo ja nie moge! Każdy ma swój gust, ale muyzka Mozzarta, Straussa itd jest po prostu piękna i niebanalna, nie wiem ajk to ująć, można przy niej pomarzyc;D,....
Rytmiczka

Post autor: Rytmiczka »

ja najbardziej lubie się rozgrzewać doStep up 2 , ale najllepiej się iprowizuje do muzyki z filmu"amelia"- w ogóle ten kopozytor(nie pamiętam nazwiska) świetną muzyke pisze. A słuchaliście muzyki Kaczmarka z filmu "marzyciel"?? Śliczna:)
Maron

Post autor: Maron »

do Amelii to my mamy układ xDD a dokładniej do La Valse D'Amelie [wersja normalna, trwająca ok. 2:13]
odette

Post autor: odette »

ja uwielbiam sciezke z amelii, w ogole lubie amelie :D to moj ulubiony film

a cwicze ostatnio tylko do ludowego. jakos mnie naszlo na powtarzanie ukladów w domu
raisa

Post autor: raisa »

[quote:1ccd52157a="Princess Maron"]do Amelii to my mamy układ xDD a dokładniej do La Valse D'Amelie [wersja normalna, trwająca ok. 2:13][/quote:1ccd52157a]

Ja też ułożyłam choreografię do amelii super się tańczy.
VisVersa

Post autor: VisVersa »

[quote:1033359e45="Blanche"]Taaak, szczególnie, że istnieją osoby, dla których słuchanie muzyki poważnej to męka (kiedyś pewna kobieta słysząc muzykę z [URL=http://pl.youtube.com/watch?v=oiIiJC5vxhg]tej[/URL] reklamy powiedziała "o matko, co to za piskanie"...) [/size][/quote:1033359e45]
nawiązując do chyba na pewno offtopu ;)- nie twierdzę, że wszyscy powinnni uwielbiać klasykę i jej słuchać, ale niechęć do niej w przypadku wielu osób spowodowana jest moim zdaniem kompletnym brakiem obcowania z nią i brakiem obsłuchania. Gdyby mówić po chińsku do kogoś, kto nigdy nie uczył się chińskiego, to trudno, żeby nie odebrał tego jako bezsensowny bełkot. W muzyce wbrew pozorem też jest bardzo wiele do rozumienia :)
Rytmiczko- kompozytorem jest Yann Tiersen, a ja, poza tym że też lubię jego kompozycje i muzykę do Amelki, ktróra bez jego ścieżki dźwiękowej nie byłaby tym samym filmem, bardzo podziwiam go za to, że potrafi napisać muzykę łatwą technicznie, czasem wręcz banalną (jak do 'Goodbye Lenin'), która mimo to jest atrakcyjna i się nie nudzi.

i w ramach 'edit', bo zapomniałam co miałam napisać: odkąd je mam, czyli od paru lat, lubię ćwiczyć do wybranych pozycji ze składanek muzyki miejsc "elle", i o ile teraz już używam ich praktycznie wyłącznie do tego celu to mam odruch psa Pawłowa i jak tylko słyszę ta muzykę od razu chce mi się ćwiczyć ;)
Od dawna bardzo lubię też ćwiczyć do ścieżki z "Ostatniego kuszenia Chrystusa" Petera Gabriela.
~ balerinka ~

Post autor: ~ balerinka ~ »

O tak do amelii tańczy się świetnie szczególnie modern, czy neo klasyke;)

Ale jak chce potańczyć hip hop (jak to wogóle tak można nazwać, bo z tą techniką mam do czynienia tylko na warsztatach) to słucham: "Feedback" lub "So much better" (Janet Jackson) albo "church" lub "low" (T-Paina)
Fajnie się jeszcze tańczy do 4minutes Madonny i Justina (Tak tak, tik tak:)
ODPOWIEDZ