Nie pamiętam wszystkich, ale była tam z pewnością Ksenia Zhiganshina (jest jeszcze w Akademii, będzie ją kończyć w tym roku), Alisa Sodoleva, Anastasia Kolegova, Yuri Smekalov...nie mogę już sobie przypomnieć więcej.
[quote9c="Kasia G"]Yurij tańczył? musze gdzies obejrzeć to zakończenie[/quote9c]
Oj tańczył, bodaj nawet samego Diagilewa (o ile dobrze rozpoznałem w tamtej przestrzeni). Musisz Kasiu obejrzeć. Tym razem żadnych meduz. Esencja Baletów Rosyjskich. Po prostu wspaniałe widowisko, bardzo trafione i świetnie wymyślone. Jestem pewien, że pokochasz.
oto własnie siła stereotypów balet jako niemęskie zajęcie które ma osmieszac wydelikaconych chłopaczków, co w potrzebie nie wezma karabinu do reki a dużo gadają....
Tymczasem tancerze to tacy sami faceci jak inni i pewnie nie zawiedli by w potrzebie! (inna sprawa to narastająca ruso-fobia w obecnej sytuacji)
Fuj!
Ha ha, a właśnie sobie przypomniałam, że na dodatek, o ironio, jedyny znany przeze mnie uczeń szkoły baletowej planuje po ukończeniu szkoły iść do wojska i jechać gdzieś w pustynię