AKCES

Adresy i linki do sklepów. Dyskusje na temat producentów. Informacje o nowych sklepach.
agata31

Post autor: agata31 »

gdzieś już pisałam ze podeszwa se popruła a od wewnątrz cala odkleiła :x
Agacia4

Post autor: Agacia4 »

Ayaka: o te mi chodziło i też sądzę że są boskie :D
Agata31: Mi się tam nic nie odpruło ani nie odkleiło.

Ja je szczerze polceam, w nich średnio mi odpowiada tylko to że są zrobione ze skóry, ale przeżyję xxD
Ayaka

Post autor: Ayaka »

[quote:a54c97b9cc="lailana"]a mogłabyś uzasadnić?[/quote:a54c97b9cc]

Ja? :)

Już mówię, moim zdaniem te baletki ( http://www.decathlon.com.pl/PL/baletki-podeszwa-dwudzielna-83304006/ )są boskie przede wszystkim dlatego bo są bardzo lekkie. Środek (część pod śródstopiem) jest z neoprenu, bardzo miły w dotyku, leciutki jak mgiełka, elastyczny materiał. Świetnie pracują ze stopą, dobrze przylegają i podkreślają podbicie. I mają bardzo ładny beżowy kolor :)
Pomimo tego że również nie jestem fanką baletek skórzanych te absolutnie uwiodły moją stopę ;) - wygodą, nawet do tego stopnia że uwielbiane przez ze mnie Grishko 6 poszły do szuflady.
Owszem tak jak ktoś wspominał rozpadły się po ok 3 m-cach używania - odpruła się przednia podeszwa, kupiłam drugie i zachowałam paragon bo wg zapewnień Decthlonu mają dwuletnią gwarancję, jeżeli sytuacja się powtórzy i te nowo zakupione baletki również się rozprują - pójdę i będę reklamować. Może to tylko jedna partia tych baletek była taka felerna i nie będzie takiej potrzeby. Zobaczymy, w każdym razie na razie Decathlonowskie baletki są dla mnie nr 1. ;)

ps do Admina - Ponieważ rozrósł się offtopic w temacie Akcesu, może by tak przenieść naszą uroczą konwersację do tematu Decathlon? :)
lailana

Post autor: lailana »

jestem trochę zaskoczona Twoją opinią, dziewczyny tak zachwalały baletki akcesu że miałam w planach kupić sobie albo baletki albo półpointy, ale teraz widzę że muszę trochę więcej się porozglądać
Agacia4

Post autor: Agacia4 »

Ja wczoraj kupiłam baletki baletki z Decathlonu, i znowu jestem z nich bardzo zadowolona :D
akcesdance

Post autor: akcesdance »

Drogie baletnice. Śledzę różne dyskusje na tym forum i jako właściciel firmy Akces najbardziej interesuję się sprawami obuwia. Wiele różnych opinii było wystawianych na tym forum. Niektóre były bardzo motywujące. Jako czynny tancerz ( taniec towarzyski) wiem co może spowodować złe obuwie a ile ulgi daje to odpowiednio wyprofilowane i dopasowane do anatomii stopy.
Od pocz. tego roku rozpoczęliśmy opracowanie nowego rodzaju baletek - takich które spełnią wymagania najbardziej wymagających tancerek.
Jest ogromny sukces. Nowy model B-Balance- całe szyte, podeszwa przyszywana na specjalistycznej maszynie tzw. szwem łańcuszkowym - bardzo mocnym a równocześnie elastycznym, lekkie wyprofilowanie na prawą i lewą stopę, świetnie wyrobione podbicie. Produkowane praktycznie bez użycia kleju. Jedyny jaki jest używany to naturalny kauczuk do wklejenia bardzo miękkiej absorbującej wilgoć wyściółki. Wszystkie informacje znajdują się na http://www.akcesdance.pl/balet/index_baletki.php Oczywiście czekam na opinie, uwagi sugestie. W planach mamy już kolejny model z bardzo "wysokiej półki"
Z tanecznym ukłonem - Adam Proficz
P.s. Trzymajcie za nas kciuki - 5 grudnia mamy turniej tańca na którym chcemy dobrze wypaść.
jurecq

Post autor: jurecq »

ja wprawdzie nie balerina, ale butki do stepu irlandzkiego Akces'a mam juz dobrych kilka lat. trzymaja sie dobrze, po jakis 2 latach odpadl tylko pasek, ale przynitowanie go ponownie we wlasnym zakresie trudne nie bylo (:

nie sa to buty zbyt wygodne (ale nie testowalem innych), jednak po kolejnych lekkich domowych przerobkach (amortyzacja w przedniej czesci) wszystko jest na tyle dobrze ze mam je juz kilka lat i nie planuje zmieniac.

opinie na ich temat, jak o wszystkim, kraza w srodowisku rozne. zauwazalne jest jednak to ze wiele osob woli dolozyc w sumie niewielka kwote i kupic buty bardziej renomowanych marek w swiecie tanca irlandzkiego.
Katia

Post autor: Katia »

Z ciekawości kupie te baletki jak zajadę sobie całkowicie moje stare. Zawiodłam się troszeczkę na tych baletkach z podeszwą w kształcie biszkopta - takie baletki do różnych form tańca są jak najbardziej ok, jednakże do tańca klasycznego te z dwudzielną podeszwą definitywnie wygrywają.

A co do turnieju to życzymy dużo szczęścia i "połamania nóg" (taak, wiem to niezbyt dopingujące, ale jakoś tak tego typu sformowanie obraca się w kręgu tańczących, czyż nie? :P)
akcesdance

[quote:365d163773="Katia"]Z ciekawości kupie te baletki jak zajadę sobie całkowicie moje stare. Zawiodłam się troszeczkę na tych baletkach z podeszwą w kształcie biszkopta - takie baletki do różnych form tańca są jak najbardziej ok, jednakże do tańca klasycznego te z dwudzielną podeszwą definitywnie wygrywają.

A co do turnieju to życzymy dużo szczęścia i "połamania nóg" (taak, wiem to niezbyt dopingujące, ale jakoś tak tego typu sformowanie obraca się w kręgu tańczących, czyż nie? :P)[/quote:365d163773]

Masz absolutnie rację że baletki z podeszwą w kształcie biszkopta są do popularnych zajęć tanecznych i tu się sprawdzają doskonale ( stosunek: jakość/wytrzymałośc/ cena). Postanowiliśmy zaprojektować coś rewelacyjnego ( w super cenie),co doskonale sprawdzi się w klasyce. Myślę że jak spróbujesz, będziesz bardzo zadowolona. Czekam w przyszłości na wszelkie uwagi (dobre i złe).

Za życzenia szczęścia na turnieju oczywiście niedziekuję żeby nie "zapeszyć". Konkurencja urosła do 9 par więc będziemy musieli ostro walczyć. A tak na prawdę to większość par to nasi znajomi lub przyjaciele, więc chodzi o dobrą atmosferę i przyjemność z tańca.
akcesdance

Mamy własny sklep firmowy w Krakowie

W odpowiedzi na ciągłe pytania naszych klientów: czy macie swój sklep w centrum Krakowa lub czy w sobotę macie otwarte, odpowiadam TAK. Firma Akces Dance otworzyła swój nowy sklep firmowy z obuwiem tanecznym, w galerii handlowej King Square w Krakowie ul Powst. Wielkopolskich 18 ( I p.) W sklepie można kupić obuwie do wszystkich rodzajów tańca, zarówno dla początkujących jak i profesjonalnych tancerzy. Czynne pon-pt 9-19 sob. 9-16. Więcej szczegółów na http://www.akces.biz/index1.php
Równocześnie zapraszamy do naszego sklepu przy ul Gościnnej 8, oraz sklepów patronackich w Krakowie:
balet - sklep Paquita ul. Długa
tango, towarzyski, nietypowe, indywidualne - sklep Spin ul. Mazowiecka
ODPOWIEDZ