Muzyka... czyli to, czego słuchacie...
[quote:8909dceff8="owca524"]IX Symfonia "Nowego Świata " Dvoraka[/quote:8909dceff8]
Drugie miejsce na mojej liście ulubionych symfonii, po wyżej wspomnianym Schubercie.
A jak już jesteśmy przy symfoniach, to "Symfonia fantastyczna" Berlioza też ma moc, zwłaszcza V część, sabat czarownic. Podobna do niej jest (w moim odczuciu, słuchałam ich ostatnio jedna po drugiej) Symfonia "Faustowska" Liszta, zresztą dedykowana Berliozowi.
Hah, na historii muzyki mamy teraz symfonikę, to sobie mogę pogadać. :D
Drugie miejsce na mojej liście ulubionych symfonii, po wyżej wspomnianym Schubercie.
A jak już jesteśmy przy symfoniach, to "Symfonia fantastyczna" Berlioza też ma moc, zwłaszcza V część, sabat czarownic. Podobna do niej jest (w moim odczuciu, słuchałam ich ostatnio jedna po drugiej) Symfonia "Faustowska" Liszta, zresztą dedykowana Berliozowi.
Hah, na historii muzyki mamy teraz symfonikę, to sobie mogę pogadać. :D
-
margotczyk
Ostatnio pierwsze skrzypce gra u mnie Mozart.
Jednakże w czasie, gdy mnie tu nie było, dokonałem kilku odkryć muzycznych.
1). Haju / Złote Twarze - Międzyświat. - Naprawdę ciekawy, oryginalny i inteligentny RAP. Polecam Wam, nawet jeśli nie lubicie tego gatunku (Haju jest niezwykle uzdolnionym muzykiem)
2). Selah Sue - mieszanka popu'rnb'rocka/funku.
I mógłbym tak dłuuugo wymieniać :).
Jednakże w czasie, gdy mnie tu nie było, dokonałem kilku odkryć muzycznych.
1). Haju / Złote Twarze - Międzyświat. - Naprawdę ciekawy, oryginalny i inteligentny RAP. Polecam Wam, nawet jeśli nie lubicie tego gatunku (Haju jest niezwykle uzdolnionym muzykiem)
2). Selah Sue - mieszanka popu'rnb'rocka/funku.
I mógłbym tak dłuuugo wymieniać :).
-
venus-in-furs