Imiona.

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
madelaine

Post autor: madelaine »

Ulubione imię męskie? Tomek. Ale nie Tomasz, tylko Tomek- wiem, że to to samo, ale wspomniane dwie wersje brzmią zupełnie inaczej. Owo imię jest absolutnie bezkonkurencyjne, jestem nim zauroczona od długiego czasu i wszyscy Tomkowie na samym wstępie mają u mnie plus, choć to, że zwą się tak, a nie inaczej, to w gruncie rzeczy nie ich zasługa. :)
Żeńskie: Magdalena- nie grzeszę skromnością :P, Klementyna, Antonina.
Kasiek

Post autor: Kasiek »

Dla mnie z imion męskich najlepsze to Piotr, Michał i Adam,
a żeńskie to Basia ;)
Megara

Post autor: Megara »

Magdalena...miło, że ktoś nazywa je fajnym:P Miło brzmi, ale kiedy ktoś woła Magda to u mnie się tyle osób odwracało...:| (ja też Magda ;-))
Raz taki człowiek powiedział, że Magdalena to wyjątkowe imię, bo składa się z Magdy, Leny i w końcu Magdaleny:)
kaarolinka

Post autor: kaarolinka »

Ulubione imię męskie to Michał
Żeńskich jest więcej Nina, Oliwia,Zuzanna,Malwina,Antonina,Magdalena,a najbardziej to lubię moje imię- Karolina :)
Gajosek

Post autor: Gajosek »

[quoteeb="kaarolinka"][beb]Ulubione imię męskie to Michał[/beb]
Żeńskich jest więcej Nina, Oliwia,Zuzanna,Malwina,Antonina,Magdalena,a najbardziej to lubię moje imię- Karolina :)[/quoteeb]

Masz u mnie plusa :). Ja z kolei bardzo lubię imię Karolina (serio, serio). Moja luba ma tak na imię :).
Jeśli będzie mi dana córka, to chyba dam jej Antonika :) a synowi Aleksander (na drugie Dorian) :)
sisha945

Post autor: sisha945 »

ooo :) ja też lubie imie Dorian, a to za sprawą głównego bohatera jednego z moich ulubionych seriali :D
Lienka

Post autor: Lienka »

[quotec2="Gajosek"]Antonika[/quotec2]
Antonika? Gdzieś Ty wyznalazł takie dziwne imię? Chyba, że to literówka i miało być Antonina? To lepiej, zdrobnienie Tosia jest przecudne :)
NinaA

Post autor: NinaA »

Moje ulubione imiona męskie to Edmund i Anakin(uuuwielbiam star wars 8) ). Tyle że Edmundem to można kogoś w Polsce nazwać a Anakinem to raczej nie... A żeńskie imię to Nina. Niestety się tak nie nazywam :sad: Przeczytałam gdzieś, że oznacza "mała dziewczynka" w jakimś języku, a gdzie indziej , że jest związane z Łaską Bożą po Hebrajsku. :D
Gajosek

Post autor: Gajosek »

[quotefa="Lienka"][quotefa="Gajosek"]Antonika[/quotefa]
Antonika? Gdzieś Ty wyznalazł takie dziwne imię? Chyba, że to literówka i miało być Antonina? To lepiej, zdrobnienie Tosia jest przecudne :)[/quotefa]

Ostatnio gdzieś słyszałem to imię i wpadło mi w ucho. Z resztą Antonina to też piękne imię a zdrobnienie jest cudowne :).
Wojtek4p

Post autor: Wojtek4p »

Witojcie kochani forumkowicze. Mnie oczywiście podoba się imię Wojtek z męskich bo sam takowe posiadam, oczywiście jestem bardzo skromny w tym przypadku. :D :D :D ;) .
A już teraz tak na poważnie wypowiem się w kwesti mojego ulubionego imienia żeńskiego to jest to imię MAGDALENA, nie wiem co w tym imieniu jest magicznego, ale po prostu podoba mi się obłędnie.
No i oczywiście moja już 8 miesięczna słodziusieńka i prześliczna córeczka otrzymała zaraz po urodzonku od swojego szczęśliwego tatusia imię Magdalenka. Pozdrawiam wojtek4p. :smile: :? .
ODPOWIEDZ