Jakie pointy mi polecicie?
-
Dolores1984
ja mam z kolei taki problem, o ile problemem można to nazwać: jakiś czas temu zauważyłam że mam tendencję do stania na poincie na "przebicie"<?>, co prawda na pełnym czubku, ale im miększe mam pointes tym bardziej niewygodne to się dla mnie robi. aby zobrazować mniej więcej "stan" moich pointes, zamieszczam schemat czubka w baaardzo dużym uproszczeniu(podczas stania całą stopą na ziemi) :)
pointes o normalnym czubku -> l
czubki w moich poites -> \
no. i pojawia się tutaj moje pytanie: czy to "zdrowo"? jeśli nie, to w jaki sposób temu przeciwdziałać? i szykuje mi się zakup nowych pointes- w moim wypadku jakie wybrać- z wyższą przyszwą?
pointes o normalnym czubku -> l
czubki w moich poites -> \
no. i pojawia się tutaj moje pytanie: czy to "zdrowo"? jeśli nie, to w jaki sposób temu przeciwdziałać? i szykuje mi się zakup nowych pointes- w moim wypadku jakie wybrać- z wyższą przyszwą?
Hmmm...tak sobie myślę, może mi pomożecie :D
muszę sobie sprawic nowe pointy, bo stare (Sansha Recital) już mi strasznie zmiękły i wyglądają jak hmmm....chyba obejdę się bez barwnych porównań, powiedzmy wyglądają na mocno zużyte :P
jakie byście mi proponowały pointy (zależałoby mi na trochę twardszych)
rozmiar Sansha 10X
szerokośc w haluksie ok. 10 cm
dł. stopy ok 25 cm
mocne w miarę wysokie podbicie
jak myślicie czy Ovation by mi podpasowały, czy wszystkie Sanshe tak szybko miękną??? ;)
muszę sobie sprawic nowe pointy, bo stare (Sansha Recital) już mi strasznie zmiękły i wyglądają jak hmmm....chyba obejdę się bez barwnych porównań, powiedzmy wyglądają na mocno zużyte :P
jakie byście mi proponowały pointy (zależałoby mi na trochę twardszych)
rozmiar Sansha 10X
szerokośc w haluksie ok. 10 cm
dł. stopy ok 25 cm
mocne w miarę wysokie podbicie
jak myślicie czy Ovation by mi podpasowały, czy wszystkie Sanshe tak szybko miękną??? ;)
[quote:4cf0a9f5a2="Suwak"]jak wnioskuję trochę już tańczysz[/quote:4cf0a9f5a2]
a ja wiem.....wcale tak długo jeszcze nie tańczę (to będą dopiero moje drugie pointy), ale po prostu mam mocne stopy i dlatego zależy mi na twardszych :D
hmmm...tak się tylko zastanawiam, czy Grishko Fouette będą dobre kształtem.....jak już kiedyś napisałam w jakimś temacie (nie pamiętam którym) mam stopę egipską i lepsze dla mnie będą czubki w kształcie kolumny niż stożka.....a zresztą nie jarzę tych rozmiarówek Grishko....ktoś mógłby podpowiedziec rozmiar????
:D 100post :580:
a ja wiem.....wcale tak długo jeszcze nie tańczę (to będą dopiero moje drugie pointy), ale po prostu mam mocne stopy i dlatego zależy mi na twardszych :D
hmmm...tak się tylko zastanawiam, czy Grishko Fouette będą dobre kształtem.....jak już kiedyś napisałam w jakimś temacie (nie pamiętam którym) mam stopę egipską i lepsze dla mnie będą czubki w kształcie kolumny niż stożka.....a zresztą nie jarzę tych rozmiarówek Grishko....ktoś mógłby podpowiedziec rozmiar????
:D 100post :580: