Kolejny sezon (2007/8)

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Beata-wielbicielka baletu

Post autor: Beata-wielbicielka baletu »

Premiera Romea i Julii w Poznaniu ma się odbyć 17 maja.Nie wiadomo jeszcze kto zatańczy główne role.Podczas Wiosny Baletowej miała być pokazana także Coppelia, ale nie znalazłam na ten temat ani słowa. Nauczona doświadczeniem, bardzo sceptycznie podchodzę do tego typu rewelacji.O lutowej Romeo i Julii, a także o premierze Coppelii podczas tegorocznej Wiosny Baletowej, pisał kilka m-cy temu Głos Wielkopolski. Te nasze krajowe opery zbytnio nas nie rozpieszczają...
Kasia G

Post autor: Kasia G »

słyszałam ze Coppelia w Poznaniu ma być i to... dosc predko, ale ak będzie w rzeczywistości przekonamy sie w stosownym czasie

Dopiero wczoraj lub dzisiaj pojawił się w internecie repertuar kwietniowy Teatru Wielkiego w Poznaniu, a w nim niespodzianka: 12 i 13 kwietnia o godz.19:00 Berlińska Szkoła Baletowa zaprezentuje się w spektaklu Piotra Czajkowskiego "Serenada", a także w "Romeo i Julii" Sergiusza Prokofiewa. Zapewne będą to obszerniejsze fragmenty tychże baletów, mam tylko nadzieję, że muzyka nie będzie puszczona z taśmy. Pytałam w Biurze Obsługi Widza o Coppelię, ale nic na ten temat nie słychać. Natomiast "polska" Romeo i Julia w Poznaniu już w maju.
Kasia G

z tmi wiadomo Coppelia wypadła z planów repertuarowych TW w Poznaniu :(

Pewnie choreografia okazała się zbyt trudna...
Kasia G

raczej pieniążków lub czasu zbyt mało (ale nie wiem) Choreografię miał robić SW wiec raczej dostosował by jej trudnośc do poziomu zespołu podobnie jak było z Dziadkiem do orzechów. Szkoda
Kasia G

WAZNA WIADOMOSC dla wszystkich baletomaniaków warszawskich którzy mieli zwyczaj czcić swich ulubionych lub tez po prostu utalentowanych tancerzy kwiatami: wyszło zarządzenie że w warszawie w TW-ON NIE WOLNO wnosić kwiatów na scene. Kwiaty zostana przekazane artystom do garderoby... taaaaak... nie mam słów :evil:
Chochlik

Post autor: Chochlik »

Po prostu brakuje słów...
Cheryl

Post autor: Cheryl »

A dlaczego nie wolno? ;/

Przecież tak pięknie wyglądają uśmiechnięte tancerki z bukietami przy ukłonach...
Kasia G

poprosiłam o oficjalne uzasadnienie - jak dostane to sie nim podzielę ;)
ODPOWIEDZ