"Taniec krok po kroku" z Cichopek i Hakielem

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Ja tak przeczytałam sobie tą waszą kłótnie i odbieram to wszystko tak:
Karolinkaaa nie lubi Kasi Cichopek i jej tańca i próbuje wszystkich przekonać do swojego zdania. Nie dopuszcza tego, że ktoś może uważać inaczej. Jest jeszcze opcja, że pogubiła się w słowach...
A Kasia i Princess może troche za bardzo jej bronią... ale mają dużo więcej racji...

Ja uważam, że nie jest ona gruba, ale nie jest też chuda. Jest taka średnia. Ogólnie tancerka powinna być chuda, ale wydaje mi się, że to jest szczególnie ważne w balecie, nie w tańcu towarzyskim. A poza tym Kasia Cichopek nie tańczy zawodowo. Wygrała Taniec z Gwiazdami. I tyle. Więc chyba nie musi być taka strasznie chudziutka. A nie jest przecież uosobieniem tłuszczu tylko osobą normalną (jak na normalnego człowieka).

A co do Poliny Seminowej i Zakharowej to ja uważam, że tancerka klasyczna tak powinna wyglądać. Tak jest ładnie. Podoba mi się ich sylwetka i taniec.
makova_panienka

Post autor: makova_panienka »

śmiem twierdzić, że osoba która nigdy w życiu nie miała nic wspólnego z tańcem (czyt. nie spędzała na treningach 80% doby w dzieciństwie), nagle urwała się z choinki i dostała parenaście lekcji z tancerzem klasy S, wydaje szkoły na dvd TYLKO DLA KASY. nie wydaje mi się, żeby osoba jaką opisałam (symboliczna, a domyśle pani cichopek) miała coś cennego do przekazania początkującym.
Cheryl

Post autor: Cheryl »

[quote:e8bca4eb0e="Kasia :))"] i troche dla kasy ;)[/quote:e8bca4eb0e]

A no właśnie. I jak mi ktoś powie, że Cichopek jest szczupła to ja jestem anorektyk :?
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

[quote:d92d0a99e7]Ja uważam, że nie jest ona gruba, ale nie jest też chuda. Jest taka średnia.[/quote:d92d0a99e7]

No. Normalna.

[quote:d92d0a99e7]w życiu nie miała nic wspólnego z tańcem [/quote:d92d0a99e7]

z tego co wiem kasia tanczyla jako dziecko. nie towarzyski, ale cos innego. wiem tez, ze miala do czynienia z gimnastyka.

[quote:d92d0a99e7]wydaje szkoły na dvd TYLKO DLA KASY[/quote:d92d0a99e7]

glupio twierdzisz. choc troche prawdy w tym jest. jednakze mysle, ze ona postrzega to tez w inny sposob. promuje taniec-chce ludzi zarazic tym bakcylem. akurat kasia nie jest taka osoba, ktora by wszystko robila dla pieniedzy. zreszta-cos musi z tego miec, prawda? czasem.

[quote:d92d0a99e7]miała coś cennego do przekazania początkującym.[/quote:d92d0a99e7]

a ma akurat duzo. jak juz ktos tu wspomnial plyty, ktore wydala razem z narzeczonym sa przepelnione glownie rozrywka i zabawa. co chce wiec cennego przekazac? chce pokazac, iz tancem mozna sie bawic, ze sa pewne zasady, ale ogolnie wszystko ma byc przyjemnoscia... ona chce zarazic ludzi bakcylem tanca.

[quote:d92d0a99e7]I jak mi ktoś powie, że Cichopek jest szczupła to ja jestem anorektyk[/quote:d92d0a99e7]

nie widzialam twojej figury, to nie wiem. ale tak, kasia cichopek jest szczupla. wiedz jeszcze, ze szczuply nie jest synonimem chudego.
karolinkaaa

Post autor: karolinkaaa »

'w życiu nie miała nic wspólnego z tańcem

Z tym się akurat nie zgodzę!Czy przypadkiem Cichopek nie ukończyła AT w Warszawie wydział aktorstwo?Jeśli się nie myle,to tam także jest taniec.Trzeba nawet zdać egzamin z tańca żeby się dostać.A studenci AT mają gdzieś 4 razy w tygoniu taniec.

ona nie konczyla zadnej szkoly aktorskiej, z tego co wiem. jestes niedoinformowana, KAROLINKO.
makova_panienka

Post autor: makova_panienka »

[quote:ece8f28d74="Kasia :))"]
glupio twierdzisz. choc troche prawdy w tym jest.[/quote:ece8f28d74]

nie no miazga. jedziesz na krawędzi dosłownie, brawo za brawurę językową.

a ten post cos wnosi do dyskusji? zastanawialam sie wlasnie, czy sie przyczepisz czy nie, bo znana jestes z tego, ze nie odpowiesz na to, o co w temacie chodzi, a przyczepisz sie do jakichs tam bledow jezykowych/stylistycznych czy czegos podobnego.

edit: a chodzilo mi o to, ze nie robi tego TYLKO dla pieniedzy, ale miedzy innymi, co wytlumaczylam w dalszej czesci posta.
nie ma to jak wyrywac cos z kontekstu nie?
Joanna

Post autor: Joanna »

[quote:ede9c733b3="makova_panienka"]śmiem twierdzić, że osoba która nigdy w życiu nie miała nic wspólnego z tańcem (czyt. nie spędzała na treningach 80% doby w dzieciństwie).[/quote:ede9c733b3]

Uwazasz, ze jesli ktos nie spedzil 80% swojego dziecinstwa tanczac to nie ma prawa tanczyc? Ciekawe podejscie, szkoda tylko, ze bardzo krzywdzace [size=9:ede9c733b3](notabene sa wybitni tancerze, ktorzy zaczeli naprawde pozno i wiecej znaczyli dla tanca niz ci co zaczynali w wieku 3 latek skaczac przy brzdakaniu pianina)[/size:ede9c733b3] :?

Jesli chodzi o 'tanczenie dla kasy' - wiecie co, troche to bzdurne stwierdzenie. Gdyby tego nie lubila, to by tego nie robila, myslicie ze malo zarabaia na planie? Grajac w serialach aktorzy ustawiaja sie finansowo na lata (dlatego tez przyjmuja takie propozycje, bo z teatralnej pensji nawet grajac wybitne role, ciezko wyzyc...).

Karolinkaaa - Kasia po AT????? Chyba zartujesz!! Nie wiem, czy czytalas moje posty, ale pisalam, ze ona a szkoly nie konczyla (byla w wieku mlodziezowym w ognisku panstwa Machulskich - zajecia w weekendy), nawet nie byla na AT.
I tutaj jest z nia notabene taka sama sytuacja jak z tancem - nikt jej nie broni tanczyc, mimo iz 'mgr sztuki' nie zrobila, tak samo moze tanczyc nie bedac profesjonalistka! I mimo iz jest aktorka, to malo prawdopodobne, ze zagra kiedykolwiek wybitna role teatralna (brak warsztatu), jak i to, ze zatanczy na profesjonalnym poziomie. I nikt tego nie ukrywa, ona gra w serialach, czyli komercja, rozrywka (wlasciwie to w takich serialach sie nie gra, tylko po prostu jest ;) ), i to samo robi z tancem - wszystko na poziomie kultury popularnej, rozrywkowej. Ona nie aspiruje do jakiegos mistrzowskiego tytulu czy czegos, co niektorzy z was jej wmawiaja, nie wiedziec czemu.

[size=9:ede9c733b3]
EDIT: Jeszcze jedno: taniec na wydzialach aktorskich w Polsce? Moj komentarz: :lol: :lol: :lol: :twisted:
Dziewczyno, nie znasz tematu, to nic nie mow, to jest bajka nie taniec, to co absolwenci AT maja z tancem wspolnego i swiadomoscia ciala to oj cieniutko... Ale nie bede sie rozpisywac, bo to nie ten temat, ale 3 grosze na ten temat musialam napisac. Jeszcze ta powalajaca wiedza na temat tanca nawet wsrod wot-owcow z AT (czyt. wydzial wiedzy o teatrze - poza paroma wytjatkoami, czyli osobami ktore sie tym interesuja i szukaja wiedzy poza szkola, bo w programie wiedza, historia tanca jest oczywiscie nieuwzgledniona):roll: , bo aktorom to mozna wybaczyc, bo to nie ich dzialka...
Poza tym, nawet jak ktos ma godzinke czy dwie tygodniowo dajmy na to podstaw baletu, to jeszcze o niczym nie swiadczy, bo moze sie totalnie nic nie nauczyc, zreszta jaka tam nauka tanca, 80 % aktorow powie ze taniec to 'gorsza sztuka', i ze w ogole niewiele warta, niezrozumiala, itd. - oto podejscie duzej czesci naszej kochanej braci teatralnej, viva porozumienie sztuk! 8) - juz nic nie pisze o tym, bo to i tak offtop, a temat drazliwy][/size:ede9c733b3]

[quote:cf57f63a37]I nikt tego nie ukrywa, ona gra w serialach[/quote:cf57f63a37]

słyszalam, ze grala w jakims filmie kiedys.

[quote:cf57f63a37]Ona nie aspiruje do jakiegos mistrzowskiego tytulu czy czegos, co niektorzy z was jej wmawiaja, nie wiedziec czemu.[/quote:cf57f63a37]

no wlasnie. wlasnie o tym ciagle mowie. jej nie chodzi o bycie mistrzynia, o chodzenie na turnieje, ona zaraz pasja, tyle.
co ja bede pisac to samo co powyzej...
ODPOWIEDZ