Jakie pointy mi polecicie?

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Agne$

Post autor: Agne$ »

Elliot a miałaś je? A jeżeli miałaś to stabilne itd.?
Elliot

Post autor: Elliot »

niestety nie mogę ich mieć z racji swoich długich paluchów. elite jest dla ludzi o krótkich / normalnych palcach i raczej niskim podbiciu, szczególnie dla szerszej i kwadratowej stopy. moje stopy są całkowitym zaprzeczeniem tego opisu. jednak zawsze podobały mi się te pointy na stopach innych :)
Agne$

Post autor: Agne$ »

Ja mam dosyć wąską stopę więc chyba raczej nie są te pointy dla mnie. A co z innymi modelami albo firmami? Są jakieś szczególne modele np. z Blocha które są super?
Doma:)

Post autor: Doma:) »

nie polecam ci blocha są niewygodne i bardzo szybko sie łamią :)
Kawka

Post autor: Kawka »

ja sobie chwalę Sanshę, ale widzę, że Ci nie odpowiadają.. :wink:
sisha945

Post autor: sisha945 »

freed of london :D Mam małe podbicie, a w tych pointach praktycznie od początku można było z łatwoscia stac na calym czubku. :) :)
[quote:12439c55a0="Doma:)"]nie polecam ci blocha są niewygodne i bardzo szybko sie łamią :)[/quote:12439c55a0]
akurat o blochach zawsze slyszalam odwrotne opinie.. jaki mialas model?
Elliot

Post autor: Elliot »

[quote:f99a406d0e="Agne$"]Są jakieś szczególne modele np. z Blocha które są super?[/quote:f99a406d0e]

ja bym jednak nie polecała blocha dla ludzi o niskim podbiciu; większość modeli ma długą przyszwę, a co za tym idzie, nie wypchnie się podbicia.
Dolores1984

Post autor: Dolores1984 »

Hej

Pewnie większość z Was wie po co tutaj jestem ,mimo wszystko powiem szczerze ,że nie widziałam w życiu jeszcze tak przyjaznego forum :) Podziwiam
Mam do Was kilka pytań:

1. Jakie pointy według Was są najładniejsze (wizualnie) ?
2. Czy to prawda ,że palce krwawią po chodzeniu na en pointe?
sisha945

Post autor: sisha945 »

[quote46="Dolores1984"]2. Czy to prawda ,że palce krwawią po chodzeniu na en pointe?[/quote46]
2.z mojego malusieńkiego doswiadczenia odpowiem tak: Mi krwawiły tylko raz, na początku, kiedy ćwiczyłam bez zadnych wkladek, waty tylko na 'zywca'. Jednak czesto robiły sie różne obtarcia, starcia i zatarcia, krew nie leci, ale przyjemne to nie jest. Po jakims czasie przestaje sie tym tak przejmowac i zwracam uwage na to dopiero jak zdejmuje pointy. takze odpowiadajac na Twoje pytanie palce mogą krwawic, ale to zazwyczaj przy ćwiczeniu bez zadnej 'oslony'. to przynajmniej w moim przypadku ;)

1.dla mnie wszystkie pointy sa piekne :D nawet stare zniszczone i ze zdartą satyną :razz: a tak konkretnie to najmniej podobają mi się sanshe. Blochy, freedy , Gaynory sa śliczne.
Dolores1984

Post autor: Dolores1984 »

Dziękuje za odpowiedź.

Widzicie dziewczyny (mam nadzieje ,że nie urażę żadnego mężczyzny)
Chce dać swojej bohaterce jakieś konkretne pointy i tak się pytam Was jako profesjonalistów w tym temacie:)
Myślałam o pointach ,które są odpowiednie pointy do jej wieku ,umiejętności i tak dalej. Staram się dopracować szczegóły.
Dziewczyna ma 17 na en pointe zaczęła w wieku 11 lat.
Tak mi się zdaje ,że tu już nie muszą być modele dla początkujących.
Więc może jakaś propozycja?
ODPOWIEDZ