Zbiorowe zamówienia ze sklepów internetowych.
Nie wiem jak to wygląda we wszystkich sklepach, ale mogę wypowiedzieć się n.t. Dancedirect.
Moim zdaniem nie bardzo opłaca sie tam robić zamówienie zbiorowe, bo: po pierrwsze koszt przesyłki wzrasta wraz z ilością zamówionych rzeczy, przykładowo:
-zamawiając 4 rzeczy zapłaciłam 10 funtów a 8 - 30 funtów za przesyłkę
-trzeba płacić kartą kredytową i nie da się podzielić zamówienia - a ciężko też oszacować kurs jakim będziemy płacić czyli cieżko bedzie podzielić koszty.
Jeśli o ten sklep chodzi to polecam indywidualne zamówienia - bardziej się opłaca no i jest mniej zachodu.
Jeśli chodzi o discount dance supply kiedyś chciałyśmy z koleżankami zamówić razem, niestety na każdą rzecz jest nałożone cło i im większe zamówienie tym koszt wysyłki był większy (przykładoko przy 3 rzeczach wyniósł 190zł...raczej mało opłacalne:().
Moim zdaniem nie bardzo opłaca sie tam robić zamówienie zbiorowe, bo: po pierrwsze koszt przesyłki wzrasta wraz z ilością zamówionych rzeczy, przykładowo:
-zamawiając 4 rzeczy zapłaciłam 10 funtów a 8 - 30 funtów za przesyłkę
-trzeba płacić kartą kredytową i nie da się podzielić zamówienia - a ciężko też oszacować kurs jakim będziemy płacić czyli cieżko bedzie podzielić koszty.
Jeśli o ten sklep chodzi to polecam indywidualne zamówienia - bardziej się opłaca no i jest mniej zachodu.
Jeśli chodzi o discount dance supply kiedyś chciałyśmy z koleżankami zamówić razem, niestety na każdą rzecz jest nałożone cło i im większe zamówienie tym koszt wysyłki był większy (przykładoko przy 3 rzeczach wyniósł 190zł...raczej mało opłacalne:().
Dobra, to może się wypowiem. To ja podjęłam się wysyłania rzeczy z UK. Kilka osób już z tego skorzystało. Problem polega na tym, że nie ma przesyłek poleconych do Polski, jedynie paczka biznesowa albo kurier, a to jest strasznie drogo. Jak na razie zwykłe paczki docierały. Jednak przy większym zamówieniu trochę strach i tu przychodzą z pomocą firmy przewozowe i to się już w sumie opłaca - 17 funtów (funt za kilogram, ale minimum jest 17 + przesyłka ze sklepu do mnie -około 4 - 10 funtów w zależności od wielkości zamówienia), jest to jedynie dla mnie niedogodność, bo musiałabym specjalnie jechać na drugi koniec miasta, ale taka jestem uprzejma i uczynna, że mogę to zrobić :)
Całość oczywiście dotarłaby na jeden adres, po czym uczynna adresatka przesłałaby to do reszty dziewczyn i.. tyle.
Całość oczywiście dotarłaby na jeden adres, po czym uczynna adresatka przesłałaby to do reszty dziewczyn i.. tyle.