Zbiorowe zamówienia ze sklepów internetowych.

Kącik drobnych ogłoszeń (szukam, sprzedam, kupię, zamienię, oddam...)
Szczegóły transakcji prosimy omawiać w prywatnych wiadomościach.
Alya

Post autor: Alya »

No i co z tym zamówieniem? Są jacyś chętni?
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

ja jestem:) A ile kosztuje wysyłka?
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

Nie wiem jak to wygląda we wszystkich sklepach, ale mogę wypowiedzieć się n.t. Dancedirect.
Moim zdaniem nie bardzo opłaca sie tam robić zamówienie zbiorowe, bo: po pierrwsze koszt przesyłki wzrasta wraz z ilością zamówionych rzeczy, przykładowo:
-zamawiając 4 rzeczy zapłaciłam 10 funtów a 8 - 30 funtów za przesyłkę
-trzeba płacić kartą kredytową i nie da się podzielić zamówienia - a ciężko też oszacować kurs jakim będziemy płacić czyli cieżko bedzie podzielić koszty.

Jeśli o ten sklep chodzi to polecam indywidualne zamówienia - bardziej się opłaca no i jest mniej zachodu.

Jeśli chodzi o discount dance supply kiedyś chciałyśmy z koleżankami zamówić razem, niestety na każdą rzecz jest nałożone cło i im większe zamówienie tym koszt wysyłki był większy (przykładoko przy 3 rzeczach wyniósł 190zł...raczej mało opłacalne:().
inaenka

Post autor: inaenka »

Dobra, to może się wypowiem. To ja podjęłam się wysyłania rzeczy z UK. Kilka osób już z tego skorzystało. Problem polega na tym, że nie ma przesyłek poleconych do Polski, jedynie paczka biznesowa albo kurier, a to jest strasznie drogo. Jak na razie zwykłe paczki docierały. Jednak przy większym zamówieniu trochę strach i tu przychodzą z pomocą firmy przewozowe i to się już w sumie opłaca - 17 funtów (funt za kilogram, ale minimum jest 17 + przesyłka ze sklepu do mnie -około 4 - 10 funtów w zależności od wielkości zamówienia), jest to jedynie dla mnie niedogodność, bo musiałabym specjalnie jechać na drugi koniec miasta, ale taka jestem uprzejma i uczynna, że mogę to zrobić :)
Całość oczywiście dotarłaby na jeden adres, po czym uczynna adresatka przesłałaby to do reszty dziewczyn i.. tyle.
tamina

Post autor: tamina »

a jak dlugo oczekiwalyscie na paczke z dancedirect ?? ja wlasnie czekam na przesylke no i nie moge sie doczekac :D
inaenka

Post autor: inaenka »

Tu się zapytaj http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?p=121912&highlight=#121912
ten wątek jest zamówieniach zbiorowych.
tamina

Post autor: tamina »

wszytsko juz wiem :) Dziekuje za podpowiedź :)
ODPOWIEDZ