II zlot forumowiczów

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Kasia G

Post autor: Kasia G »

Hello - czyżby wiecje miłośników baletu nie chcialo się zintegrowac i zobaczyć jedyne w swoim rodzaju i jedyne takie w Polsce widowisko baletowe - Bajaderę Minkusa???? Baletomani z Warszawy tez mogą się zgłaszać i skorzystać z naszej rezerwacji biletów lub korzystając z własnych rezerwacji (biletów) spotkąć sie z nami na miejscu w teatrze!!!

zobaczce zdjęcia ze spektaklu: http://www.teatrwielki.pl/galeria.php?action=search&full=1&id=335
Torin

Post autor: Torin »

Ja niczym ten muł czy tez osioł zdania nie zmieniam i przybęde !
A to w celu oglądnięcia Bajadery, a to w celu prowadzenia jakieś nadobnej konwersacji (znaczy niech mądrzejsi mówią ja ino minę mądra w telewizorze podglądniętą będę stosował) w przemiłym towarzystwie :)

Torin
raisa

Post autor: raisa »

A wiadomo jaki będzie wtedy skład? Bo szczerze mówiąc, może mnie to zachęcić ;)
Columbina

Post autor: Columbina »

I ja tam będę :)
dusia

Post autor: dusia »

wybaczcie pytanie, ale jak bardzo elegancko trzeba się ubrać :oops: ? panie długie suknie panowie frak :D ?
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Tak jak do Teatru po prostu.
Czarny, granat... ciemne spodnie białka bluzka.
No jak mam Ci tłumaczyć :razz:
dusia

rzadko chadzam, a nie chciałabym 'wyskoczyć' w czymś za bardzo eleganckim ;) bo oczywiście dresy, dżinsy to wiem, że odpadają :D
Kasia G

ubierz się tak, zeby się czuć swobodnie ale i elegancko, zwlaszcza jesli nieczęsto chodzisz do teatru, no a poza tym to "zlot" ;) A serio to w zalezności od upodobań i pogody mogą być ciemne spodnie lub spódnica i jakaś elegantsza "góra" czyli bluzka koszulowa, może być z połyskiem, moze być dopasowana d dolu lub kontrastowa, w każym razie coś nie codziennego (raczej nie T-shirt z bawełny). Fajnie żebyś oczuła się elegancka i inna niz na codzień. Odpadają trampki, adidasy, leginsy, zbyt krótkie spódniczki, dżins itd. No oczywiście jesli lubisz moze być jakaś sukienka, niekoniecznie bardzo letnia, choć w zaleznosci od pogody - uwazam ze 30 maja można już przyjśc do opery w letniej sukience (byle z tych elegantszych) a nawet z gołymi nogam jesli usprawiedliwiaja je np. gustowne i modne buciki odkrywające palce ;)))
dusia

dziękuję. jeszcze mam pytanie :) czy przed teatrem lub blisko jest parking?
Kasia G

przed teatrem na Pl. Teatralnym jest duży parkin ale z tego co widzę w sobotę będzie dostępna tylko jego połowa bo na pozostałej części szykuje się jakaś plenerowa impreza. Jednak myślę ze ok. godz. 18 kiedy się umówiliśmy czyli na godzinę przed spektaklem uda się w okolicy teatru zaparkować. Jesli nie znajdzie się miejsca na placu proszę szukać na ul. Wierzbowej, lub Niecałej ostaecznie pod biurowcem Metropolitan za teatrem (na pl. Piłsudskiego) jest płatny parking podziemny - o tej porze zupełnie pusty (ale drogi )
ODPOWIEDZ