konkurs na recenzję
No to bardzo się cieszę, że mamy Wasze poparcie i że tak oceniacie to co proponujemy.
P.S. właśnie obejrzałam to co widzimy z Kasią jako 2 i 3 nagrodę - i sama jestem zaskoczona, mocnym wrażeniem jakie na mnie wywarło... ale, może się na razie wstrzymajmy z mówieniem, do czasu aż będzie komplet - abyśmy dalej mogły "zapodawać" Wam gotowe, przemyślane pomysły :)
P.S. właśnie obejrzałam to co widzimy z Kasią jako 2 i 3 nagrodę - i sama jestem zaskoczona, mocnym wrażeniem jakie na mnie wywarło... ale, może się na razie wstrzymajmy z mówieniem, do czasu aż będzie komplet - abyśmy dalej mogły "zapodawać" Wam gotowe, przemyślane pomysły :)
A co z mlodszymi uzytkownikami? Rozumiem, ze recenzja nie jest najtrudniejsza forma wypowiedzi pisemnej i uczniowie dosc wczesnie ucza sie jak poprawnie ja napisac, ale mamy tez na forum dosc mlodych uzytkownikow, jesli beda chcieli wziac udzial (ze wzgledu na nagrody) to moga miec juz na samym starcie utrudnione zadanie.
Wedlug mnie ciezko jest wylonic najlepsza prace jesli zostaly napisane przez IV - klasitke i uczennice drugiej klasy liceum o profilu humanistycznym.
Wedlug mnie ciezko jest wylonic najlepsza prace jesli zostaly napisane przez IV - klasitke i uczennice drugiej klasy liceum o profilu humanistycznym.
myślę, ze nie ma co przesadzac tym dopasowywaniem się do wieku i możliwości forumowiczów, to takbyśmy robiąc konkurs na zdjęcie martwili sie o tych co nie mają aparatu fotograficznego. Każdy może wziąć udzial i każdy może wygrac, zwlszcza jesli fajną recenzję napisze 12 latka będzie miała "fory" bo każdy doceni ze napisała to a nie co innego w swoim wieku. Atrakcyjność nagród nie powinna tu mieć nic do rzeczy. Generalnie chodzi nam o to aby ludzie spróbowali i zobaczyli ze mozna pisać opinie o baletach ktore widzieli
Poza tym głosować będą wszyscy, a nie wybrana grupa, tak więc aspekt poprawności i profesjonalności recenzji ma tu najmniej do rzeczy - działa podobny mechanizm, jak np. przy programach masowych a elitarnych, itp., tylko oczywiście w trochę mniejszej skali :)
Więc o to, co pisze Agga, bym się nie martwiła, bo sądzę że mało kto podejdzie do tekstów idealnie obiektywnie, naukowo, bez zwracania uwagi na wiek piszącego, itp. - co w tym przypadku jest akurat na szczęście, bo każdy ma szansę; a chodzi raczej o samą grę, niż wygraną.
Więc o to, co pisze Agga, bym się nie martwiła, bo sądzę że mało kto podejdzie do tekstów idealnie obiektywnie, naukowo, bez zwracania uwagi na wiek piszącego, itp. - co w tym przypadku jest akurat na szczęście, bo każdy ma szansę; a chodzi raczej o samą grę, niż wygraną.
.:Aguś:. - dajemy na zachętę ile możemy i tyle, ile w zupełności powinno wystarczyć, by była to fajna, konstruktywna zabawa dla wszystkich chętnych, ożywiająca trochę część merytoryczną forum :) . W tej chwili poza kilkoma stałymi osobami, nie mamy na forum tłumów ani piszących dzieci ani dorosłych... więc zobaczmy co będzie z konkursu w takiej formie i wśród jakiej grupy forumowiczów znajdzie zainteresowanie, a potem się martwmy - oczywiście optymistycznie - o to jak go rozwijać :) .
Marzy mi się by w wakacje naszym zmartwieniem było właśnie to, że mamy tak dużo pięknych recenzji a tylko 3 nagrody, które należałoby dać wielu autorom z różnych powodów, w różnych kategoriach wiekowych. Poważnie: naprawdę bardzo bym tego chciała...
Marzy mi się by w wakacje naszym zmartwieniem było właśnie to, że mamy tak dużo pięknych recenzji a tylko 3 nagrody, które należałoby dać wielu autorom z różnych powodów, w różnych kategoriach wiekowych. Poważnie: naprawdę bardzo bym tego chciała...