Dla Amatorów
-
fijoletowa
-
GwiazdkaNadia
[quote:c45dae87cc="Father"]To chyba jest ekschibicjonizm( że to mówie) i odchyłka. Ja robię piruety na odłamanej łyżce( w garażu).
Na razie wyszło mi 2,5 obr.[/quote:c45dae87cc]
gratki :-)
heh, musze tez spróbować, ale wpierw musze garaż znaleźć :D
a dumnym można nie tylko być z faktu stawania na pointach, robienia piruetów, ale nawet z samego faktu posiadania point, nawet jeśli leżą sobie na pólce :)
Na razie wyszło mi 2,5 obr.[/quote:c45dae87cc]
gratki :-)
heh, musze tez spróbować, ale wpierw musze garaż znaleźć :D
a dumnym można nie tylko być z faktu stawania na pointach, robienia piruetów, ale nawet z samego faktu posiadania point, nawet jeśli leżą sobie na pólce :)
Wg. mnie łyżka nie zastąpi pointów ponieważ stoi sie na całej stopie z lekkim uniesieniem pięty. Jest to odpowiednik typowego piruetu łyżwiarskiego. Piruet na łyżce jest trudny ponieważ jest stała oś obrotu i niewielka płaszczyzna pkt-u podparcia. Uważam, że najłatwiejszy jest piruet łyzwiarski ponieważ jest możliwość zmiany pkt podparcia podczas jego trwania a to ułatwia utrzymanie równowagi. Podziwiam tancerzy którzy nieprzerwanie potrafią wykonywac piruety na pointach bo wiem iż jest to trudniejsze niż na łyżwach.
Acha! Fioletowa i Gwiazdko. Należy odłamać rączkę od łyżki, stanąć (w obuwiu) na spunce (wypukłym na dół) w najbardziej wypukłym miejscu na stopie i jazda!
Acha! Fioletowa i Gwiazdko. Należy odłamać rączkę od łyżki, stanąć (w obuwiu) na spunce (wypukłym na dół) w najbardziej wypukłym miejscu na stopie i jazda!