Leworęczni w tańcu??!!
-
GwiazdkaNadia
Ja jestem praworęczna i lewonożna. Na prawej nawet na poincie nie postoję za długo. Więc chyba to, którą ręka sie pisze nie ma znaczenia. To jest raczej kwestia tego do czego sie ktoś przyzwyczaił w tańcu. Ja obroty wszelkie próbuje tylko w lewo, prawa w ogóle nie ma szans. Ale na tą druga stronę tez trzeba ćwiczyć:D
wielu rodzicow oducza pisania lewa reka, prawda jest taka ze jak ktos sie rodzi lewostronny to nawet jak pisze prawa reka to reszta "mu zostaje" jestem praworeczna wiec nie wiem jakie sa trudnosci leworecznych ale podobno wiele takich przedmiotow jak nozyczki, ale tez klamki i kierunek otwierania sie drzwi jest "stworzonych" dla praworecznych
to jest kwestia polkul mozgowych, z tym sie czlowiek rodzi, niektorzy sa jednostronni inni jak Ty obustronni i to jest w polkulach mozgowych
to jest kwestia polkul mozgowych, z tym sie czlowiek rodzi, niektorzy sa jednostronni inni jak Ty obustronni i to jest w polkulach mozgowych
[quote:9d9131fdd1]podobno wiele takich przedmiotow jak nozyczki, ale tez klamki i kierunek otwierania sie drzwi jest "stworzonych" dla praworecznych [/quote:9d9131fdd1]
i dlatego stworzono specjalne nożyczki, myszki do komputera itd. dla leworęcznych... są beznadziejne i w ogóle nie umiem się nimi posługiwać. :roll: ja tam żadnych utrudnień nie widzę.
i dlatego stworzono specjalne nożyczki, myszki do komputera itd. dla leworęcznych... są beznadziejne i w ogóle nie umiem się nimi posługiwać. :roll: ja tam żadnych utrudnień nie widzę.
-
Anna-Maria
[quote:b5b0d79690="Anna-Maria"]Moja mama jest praworęczna, ale torebkę nosi tylko i wyłącznie na lewej, bo z prawej jest centralnie spada. :shock:[/quote:b5b0d79690]
prawdopodobnie wynika to z przyzwyczajenia, a co za tym idzie wzmocnienia mięśni z tej strony lub skrzywienia kręgosłupa [nawet niewielkiego]
ale koniec offtopu.
prawdopodobnie wynika to z przyzwyczajenia, a co za tym idzie wzmocnienia mięśni z tej strony lub skrzywienia kręgosłupa [nawet niewielkiego]
ale koniec offtopu.