Kolejny sezon (2007/8)
[quote:570985df27="sfra"]a mnie przeraża brak baletów współczesnych w TW-ON!
Ani Eka, ani Kyliana, ani Balanchine'a...
Zostaje jedynie Szymanowski z okazji celebracji jego roku, ale też w okrojonej wersji - bez choreografii Przybyłowicza!
S K A N D A L !!![/quote:570985df27]
Oto wlasnie powod, dla ktorego przestalam chodzic do tego teatru.
Wszystkie i jedyne interesujace mnie choreografie znikly z afisza. Przeciez nie bede po raz n-ty chodzic na 'Jezioro...', watpliwej jakosci zreszta...
(zwlaszcza moj ulubiony Ek!! :cry: )
Ani Eka, ani Kyliana, ani Balanchine'a...
Zostaje jedynie Szymanowski z okazji celebracji jego roku, ale też w okrojonej wersji - bez choreografii Przybyłowicza!
S K A N D A L !!![/quote:570985df27]
Oto wlasnie powod, dla ktorego przestalam chodzic do tego teatru.
Wszystkie i jedyne interesujace mnie choreografie znikly z afisza. Przeciez nie bede po raz n-ty chodzic na 'Jezioro...', watpliwej jakosci zreszta...
(zwlaszcza moj ulubiony Ek!! :cry: )
-
Sagittaire
[quote:1677253bd1="Kasia G"]Opera Narodowa podała repertuar tylko na wrzesnień, ale w tym wrzesniu bedzie gościć Lwowski Teatr Opery i Baletu, który zaprezentuje m.in.
14 IX 2007, piątek, godz. 19.00
ESMERALDA Cesare Pugni (balet)[/quote:1677253bd1]
Widział ktoś z Was ten lwowski balet?
Allbo słyszeliście coś o nim?
Gdyby to było w Łodzi to z pewnością bym poszła ale jeżeli miałabym jechać do Warszawy namęczyć się przy organizowaniu sobie tego wyjazdu i być zawiedziona to byłoby trochę szkoda. ..
14 IX 2007, piątek, godz. 19.00
ESMERALDA Cesare Pugni (balet)[/quote:1677253bd1]
Widział ktoś z Was ten lwowski balet?
Allbo słyszeliście coś o nim?
Gdyby to było w Łodzi to z pewnością bym poszła ale jeżeli miałabym jechać do Warszawy namęczyć się przy organizowaniu sobie tego wyjazdu i być zawiedziona to byłoby trochę szkoda. ..
-
Sagittaire
i tu właśnie jest pies pogrzegany.
Próbowałam pytać w PW (nie było takiego wątku) ale jeżeli zasygnalizowałeś tę myśl na forum to pozwolę sobie ją pociągąć.
Oto repertuar baletowy 2007/2008 w TW/ON
http://www.teatrwielki.pl/readme.php?nlang=pl&book_id=1927&book_name=repertuar_baletowy
Na co z w/w radzilibyście się wybrać - komuś z daleka (tak żeby nie był zawiedziony)? Zamierzam pojechać ale nie wiem jeszcze na co.
Agnieszka
Próbowałam pytać w PW (nie było takiego wątku) ale jeżeli zasygnalizowałeś tę myśl na forum to pozwolę sobie ją pociągąć.
Oto repertuar baletowy 2007/2008 w TW/ON
http://www.teatrwielki.pl/readme.php?nlang=pl&book_id=1927&book_name=repertuar_baletowy
Na co z w/w radzilibyście się wybrać - komuś z daleka (tak żeby nie był zawiedziony)? Zamierzam pojechać ale nie wiem jeszcze na co.
Agnieszka
bez większego ryzyka:
Bajadera (o ile obsada pozostanie bez zmian, bo moze znów szykują sie jakieś "powalajace" debiuty)
Córka źle strzeżona - na razie każda obsada jest doskonała
Romeo i Julia - tu moze być róznie, ale widowisko jest piekne, a całosc bardzo dramatyczna i "teatralna"
Śpiaca królewna - podobnie jak przy bajaderze )pod warunkiem ze obsada bedzie przyzwoita a to oznacza ze: jesli widzisz na afiszu nazwiska Maksim Wojtiul, Izabela Milewska, Agnieszka Pietyra, Karolina Jupowicz, Aneta Zbrzeźniak to wal w ciemno ;)[b:fd8f6155d8][/b:fd8f6155d8][b:fd8f6155d8][/b:fd8f6155d8]
Bajadera (o ile obsada pozostanie bez zmian, bo moze znów szykują sie jakieś "powalajace" debiuty)
Córka źle strzeżona - na razie każda obsada jest doskonała
Romeo i Julia - tu moze być róznie, ale widowisko jest piekne, a całosc bardzo dramatyczna i "teatralna"
Śpiaca królewna - podobnie jak przy bajaderze )pod warunkiem ze obsada bedzie przyzwoita a to oznacza ze: jesli widzisz na afiszu nazwiska Maksim Wojtiul, Izabela Milewska, Agnieszka Pietyra, Karolina Jupowicz, Aneta Zbrzeźniak to wal w ciemno ;)[b:fd8f6155d8][/b:fd8f6155d8][b:fd8f6155d8][/b:fd8f6155d8]
Popieram w zupełności Kasię G, choć osobiście nie przepadam za "Bajaderą" - ale oczywiście komuś innemu może się nieziemsko spodobać :) Radziłbym jednak podchodzić do organizowania planów z pewnym stoicyzmem, bo TW-ON często zmienia plany w ostatniej chwili - albo zmianie ulega obsada albo spektakl nie jest grany. Żeby więc oszczędzić sobie rozczarowania lepiej się psychicznie przygotować na tego typu sensacje.
I jeszcze jedna sprawa, niektóre tytuły sprzedają się słabo, więc można bez obawy brać najtańsze bilety a usiąść na wolnych miejsach na parterze. Na "Córce źle strzeżonej" raczej nie będzie kompletu, podobnie jak na "Czajkowskim" (tyle, że nowa obsada jest do bani). Odwrotna sytuacja jest zaś z baletowymi szlagierami - balety Czajkowskiego i "Romeo i Julia" mogą być oblężone, więc warto zainwestować w dobry bilet - np. na amfiteatrze "jasnoróżowy" :)
PS. "Czajkowski" spadł z repertuaru
Kasia G
I jeszcze jedna sprawa, niektóre tytuły sprzedają się słabo, więc można bez obawy brać najtańsze bilety a usiąść na wolnych miejsach na parterze. Na "Córce źle strzeżonej" raczej nie będzie kompletu, podobnie jak na "Czajkowskim" (tyle, że nowa obsada jest do bani). Odwrotna sytuacja jest zaś z baletowymi szlagierami - balety Czajkowskiego i "Romeo i Julia" mogą być oblężone, więc warto zainwestować w dobry bilet - np. na amfiteatrze "jasnoróżowy" :)
PS. "Czajkowski" spadł z repertuaru
Kasia G