Wegetarianizm u tancerzy

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Tylko w białko zwierzęce jest pełnowartościowe, o czym już zresztą pisałam i nawet soja nigdy nam go nie zastąpi, bo po prostu nie posiada wszystkich potrzebnych składników.
I burzy się budowla :P
awiszka

Post autor: awiszka »

A ja nie jadam szynki i innych wyrobów mięsnych. Na co dzień wystarczy mi ser, twarożek, jogurt, itp. Mięso jem sporadycznie, np. w postaci kotletów lub gotowane ;)
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

no ale to nie jest wegetarianizm:)
awiszka

Post autor: awiszka »

Nie jest, iż uważam, że wegetarianizm jest niezdrowy. Jedna z moich koleżanek z zespołu właśnie ją praktykowała. Z czasem stała się coraz słabsza, a pewnego dnia zasłabła i trafiła do szpitala. Gdy z niego wyszła postanowiła wogóle nie jeść i prawie wpadła w anoreksję...
Sephia

Post autor: Sephia »

Ja jestem wegetarianką od hm... Około trzech lat i dużo ćwiczę, ale jakoś nie zauważyłam żebym była słabsza albo chudsza czy tym podobne :? A wręcz czuję się dużo lepiej :)
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

No bo wegetarianie muszą mieć odpowiednią dietę bezmięsną i wtedy jest ok, tak jest pewnie z tobą. Tylko musi być odpowiednia, a nie wszyscy to praktykują...
Ja bym nie przeszła na wegetarianizm... nie mam nic do mięsa i chociaż uwielbiam zwierzęta to uważam, że to normalna kolejność na Ziemi... łańcuch pokarmowy, że jemy zwierzęta. Za to ryb nie jem... nie lubię i jakoś mam trochę obrzydzenie...
Kasia G

Post autor: Kasia G »

to jest wątek o wegetarianiźmie w kontekscie tanca, a nie wędkarstwie ;) Posty na temat łowienia ryb wydzieliłam
Administrator Kasia G
Nati

Post autor: Nati »

tez uwazam ze wegetarianizm jest niezdrowy.... organizm potrzebuje wszystkich składników a jedzenie tabletek zamiast mięsa to chyba nie to samo....
Olimpia

Post autor: Olimpia »

Wegetarianizm jest zdrowy. Mądry wegetarianizm. To, ze wegetarianie cierpia na anemie, nie maja sily, slabna...Stereotypy. Albo przypadki nieodpowiedzialne, decydujace sie na niejedzenie miesa dla zabawy, bo taka moda.

EDIT: Istnieje tez cos takiego jak semi-wegetarianizm. Polega na jedzeniu ryb i od czasu do czasu miesa drobiowego.
Nati

Post autor: Nati »

sam wegetarianizm moze nie jest niezdrowy ale weganizm....? niejedzienie nabiału to z pewnościa nie jest zdrowe!
ODPOWIEDZ