XV Gdański Konkurs Baletowy

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Tanc...

Post autor: Tanc... »

[quote:a9254a93f3="Czajori"]Ja też się wybieram, będę wśród publiczności i będę baaaardzo głośno dopingować Paulinę z gdańskiej OSB :)[/quote:a9254a93f3]

Chyba nawet wiem ,którą Paulinę 8)
Tanc...

Post autor: Tanc... »

[quote:4b919fbb1e="Cheryl"]Tanc... było by bardzo miło :-)[/quote:4b919fbb1e]

Mnie też bedzie miło was poznać - tylko jak poznać - ? bedziecie miały / mieli czerwone kokardki we włosach czy jak :lol: ? jakis znak rozpoznawczy?
Cheryl

Post autor: Cheryl »

No więc ja :P
Jak będę tańczyła układ dowolny to będę z dużym misiem :)
A wariacje no nie wiem jak te paczki opisać: jedna błękitna.. a druga taka biało-różowa. A najlepiej przyklej sobie kartę z napisem TANC :)
.:tutu:.

Post autor: .:tutu:. »

A ja sobie napisze Tutek.. hehe :D
Ale zapewne jak znajdziesz Tanca to i znajdziesz mnie :)
makova_panienka

Post autor: makova_panienka »

[quote:3a6d7bc43e="Tanc..."][quote:3a6d7bc43e="Czajori"]Ja też się wybieram, będę wśród publiczności i będę baaaardzo głośno dopingować Paulinę z gdańskiej OSB :)[/quote:3a6d7bc43e]

Chyba nawet wiem ,którą Paulinę 8)[/quote:3a6d7bc43e]

o straszne rzeczy się dzieją! pod moją nieobecność!

to ja trzymam kciuki, a wy jej tam ode mnie pogratulujcie wygranej 8) :wink:
Cheryl

Post autor: Cheryl »

[quote:3fdf9ab4a7=".:tutu:."]A ja sobie napisze Tutek.. hehe :D
Ale zapewne jak znajdziesz Tanca to i znajdziesz mnie :)[/quote:3fdf9ab4a7]

Mam nadzieję :)
Kasia G

Post autor: Kasia G »

hej, to nie miejsce na pogaduszki - umawiajcie sie prosze na spotkanie albo podawajcie swoje "znaki szczególne" poza forum, bo nie każdy ma ochote to czytac. Wkrótce wytnę te "pogawędki"
moderator
Czajori

Post autor: Czajori »

Tak z grubsza wiem, jak wygląda ten konkurs, ale czy ktoś bardziej zorientowany mógłby napisać, czym się róznią poszczególne etapy?
Czy każdy uczestnik bierze udział we wszystkich dniach konkursowych? Kiedy odbywają się lekcje z jurorami i jakie mają znaczenie dla całego konkursu? Czy każdy ma mozliwośc zaprezentowania wszystkich trzech (lub czterech) przygotowanych wariacji?
Wszystkie osoby, które mogłabym o to zapytać, siedzą po uszy w konkursie, więc za bardzo nie mam kiedy i jak :), a jestem ciekawa, jak wygląda rywalizacja od poniedziałkowego losowania do sobotniej gali.
Gość

Post autor: Gość »

http://www.szkolabaletowa.pl/menubar/XVOKT/regulamin.html -> co jest w poszczególnych etapach
http://www.szkolabaletowa.pl/menubar/XVOKT/pobyt.html -> program

po lekcji (jak zresztą po każdym z etapów) można odpaść, chociaż zazwyczaj zdecydowana wiekszość uczestników przechodzi lekcję; za lekcje dostaje się punkty, które później dolicza sie do punktacji za 'scenę'

jeżeli ktos nie dojdzie do kolejnego etapu to nie prezentuje wariacji nań przygotowanych
.:tutu:.

Post autor: .:tutu:. »

Bylam dzisiaj z Agga na pokazie koncercie dyplomantów Gdańskiej OSB. Pierwsza czesc to byly pokazy dyplomatow, a druga pokazy "przedpremierowe" wariacji uczniow na konkurd
Ogladajac te wariacje obydwie sie zalamalysmy... Poziom jest tragiczny... Dziecko 4 czy 5 klasy nie potrafilo wykonac prawidlowo 2 obrotow. Caly czas sie potykalo, tracilo pion itd. Wiekszosc tez nie byla lepsza... :roll: Jezeli ze wszystkich OSB bedzie taki poziom, to naprawde nie wiem czy chce na to isc. [ale pewnie i tak pojde :P ].

A tak btw. to widzialysmy Helena Karpuchine, i rzeczywiscie jak to Aga kiedys pisala, ma ogromne udziska. Po prostu nie moglam sie napatrzec :shock: Jej nogi wygladaja jak u faceta!! Ale przyznac trzeba ze tanczy b.ladnie. No i noge trzyma baaardzo wysoko :D A no i przeprosty ma masakrycznie wielkie... Chyba jeszcze wieksze od Goscia!

[size=9:e7e4a282c6]P.S. Dzieki Sebi, bez Ciebie tego bym nie napisala ;)[/size:e7e4a282c6]
ODPOWIEDZ